AGDER: — På Haukelifjell ser det veldig bra ut for fjellovergangen. Men det er fire minusgrader, og bilister må regne med at det er litt isete veibane, sier vaktoperatør Tone Kleiv ved Vegtrafikksentralen til fvn.no tirsdag morgen.

Fine forhold

I helgen var de mest trafikkerte fjellovergangene i Sør-Norge enten stengt eller det ble kjørt kolonnekjøring - så også med fjellovergangen over Haukelifjell. Men i dag skal altså forholdene være fine. Også på kysten ser det ut til at trafikken skal gli.

Lille julaften er for mange dagen en bruker til å komme seg hjem, besøke famile, eller drar til hytta på fjellet for å feire jul.

— Det er jo en trafikkert dag, men mye av trafikken har fordelt seg ut over helgen, og nå er veiene tørre og forholdene fine. Så lenge været ser så bra ut så venter vi ikke noe problemer, sier Kleiv.

I rute

Color Line, fly og tog ser heller ikke ut til å forsinke deg, og er i rute.

— Togene er rimelig fulle, men er du litt fleksibel på reisetidspunkt kommer du deg hjem til jul, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til fvn.no.

1500 passasjerer reiser med Color Lines to tur-retur seilinger til Danmark tirsdag. I helgen fraktet fergeselskapet rundt 10.000 passasjerer og var 3 timer forsinket på en av seilingene mandag.

— Det er stille og fint på havet, og seilingene er i rute, sier linjedirektør i Color Line, Odd Grønberg, til fvn.no.

Oppholdsvær

Lille julaften meldes det overskyet vær og mellom fire og syv grader på kysten på Sørlandet, med fare noe spredt regn lengst vest. På Hovden meldes det én minusgrad.

På julaften ser det ut til å bli de samme temperaturene, men sol og stort sett skyfritt over hele Agder.