Se video: Stjal julekalender fra skole

KRISTIANSAND: Lørdag oppdaget Sofia Stensli og Celine Mogstad at vinduet i brakkeriggen hvor de har klasserom stod åpent. De fattet ikke mistanke om at tyver hadde tømt klasserommet for verdier, men tok kontakt med læreren sin.– Vi gikk for å kikke og sendte SMS til Svein om at vinduet var åpent, forteller Stensli til fvn.no. Jentene så ikke noe mistenkelig ved brakka og tenkte at noen hadde glemt å lukke vinduet.

Tyvene tok seg inn i to forskjellige brakkerigger og forsynte seg med en del verdier. Projektor, bærbar datamaskin, lader og en boomblaster skaper problemer i undervisningen. Blant annet får klassen ikke sett på film og hørt på innleste lærebøker i engelsk.

Stjal julekalenderen

Mandag skrev klassen leserbrev til Fædrelandsvennen. Elevene er indignerte og håper at gjerningsmennene blir tatt.

"Det som var dårligst gjort vart at de tok alle kalendergavene våre. Vi skal trekke en gave hver dag fram til jul. Nå har vi ingen flere gaver. De har ødelagt masse for oss i 6. trinn", skriver elev Johan Widing Hansen i sitt leserbrev.

"Dette ble ikke en koselig adventsglede for oss i brakkene. Vi hadde gledet oss til å trekke hver vår gave i kalenderen. Nå har vi ikke flere gaver å trekke", skriver medelev Camilla Voreland.

Elevene i klassen hadde kjøpt småting til 15-20 i kroner. Til tross for at den totale verdien er på under 500 kroner, så valgte tyvene å ta med seg kalenderen. Også ved andre skoler er julekalendere fjernet.

"De har også tatt kalender gavene våre og har ødelagt hele adventstiden vår. Det er dårlig gjort", skriver elev Andreas Eivindson i sitt leserbrev.

– Jeg tror de tok kalenderen for å tulle med oss, men det er utrolig dumt, sier Stian Andreas Egeland.

Se video: Stjal julekalender fra skole (Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Vegard Nekstad

Sikret spor

I år har over 100 skoler blitt utsatt for innbrudd på Sørlandet. Uten overvåkning, fingeravtrykk eller DNA står politiet nesten uten spor. I helga sikret Randesund-politiet spor på skolen, men det er så langt ikke klart hva som kom fram ved skolen.

Kontaktlærer Svein Seland har ansvaret for 6. trinn ved Dvergsnes skole og han mener at elevene har tatt innbruddet med fatning.

– Elevene har tatt innbruddet greit. Skolen betaler for nye gaver i julekalender. Det er uansett ikke sjokoladen i kalenderen som er viktig, men gleden, forteller kontaktlærer Svein Seland ved 6. trinn på skolen.

Hver dag har klassen sett et nytt avsnitt av en julefilm. Inntil videre må klassen låne andre klasserom for å komme seg gjennom daglig adventsstund. Seland opplyser at det ikke er klart når tingene som ble stjålet kan erstattes.

Se video: Stjal julekalender fra skole

Foto: Vegard Nekstad