MANDAL: 44-åringen erkjente straffeskyld i punktene har står tiltalt for.

Han sa seg også enig i store deler av fornærmedes forklaring, selv om han mente at deler av den nok var noe overdreven. Han kan ikke selv huske å ha gjort alt han står tiltalt for, sier han, men synes det er rimelig å tro at volden og truslene har funnet sted.

— Jeg har ikke trodd på dette tidligere. Men nå, etter at vi har gått i terapi, og at jeg har snakket med henne om dette, så ser jeg at det etter all sannsynlighet har skjedd, sa tiltalte i sin forklaring.

44-åringen forklarte seg for retten etter at samboeren hans fortalte om truslene og volden hun var blitt utsatt for.

Husker ikke trusler

Tiltalte forklarte at han ikke husker episoden hvor han skal ha truet med å kaste deres 14 dager gamle datter i elva, men han husker at han satt i bilen da politiet skal ha kommet for å hente ham etter hendelsen.

Men han har problemer med å tro at han kan ha kommet mot henne med kniv, slik fornærmede forklarer at han har gjort ved en krangel.

— Jeg er hobbykokk. Hvis hun har vært litt ufin i praten, så kan det være at jeg har snudd med rundt med kniven i hånda, og at det har blitt oppfattet på en ubehagelig måte. Men jeg kan ikke kjenne meg igjen i det hun forklarer, sier han.

Sluttet å drikke

Hendelsene de siste årene, og fokuset på dette, har gjort at tiltalte har sluttet å drikke.

— Ikke bare ut fra straffesaken, men ut fra eget initiativ og det hun har sagt, så har jeg kuttet ut å drikke. Jeg har fått helt avsmak på alkohol, sier han.

Ifølge 44-åringens samboer har han ikke drukket siden mars, og derfor har det heller ikke vært tilfeller av vold eller trusler, sier hun.

Hun har ikke krevd erstatning, da hun fortsatt ser for seg en framtid med 44-åringen, og kun ønsket å få hjelp til å løse problemet i familien. De to går i dag i familieterapi.