VENNESLA: — Vi fikk opplysninger om at noen skal ha sett hva som skjedde på 17. mai, og etter litt arbeid kom vi i kontakt med et vitne som kunne lede oss hjem til mannen i 20-årene, sier etterforskningsleder ved Vennesla og Iveland lensmannskontor, John Tomas Homme.

Anmeldt Det var etter borgertoget i Vennesla at gleden ved nasjonaldagen fikk seg et realt skår da det ble kjent at stortromma var borte vekk. Flere instrumenter skal ha blitt satt til side etter endt økt, og plutselig hadde en tyv slått til og tatt stortromma.

Saken ble formelt anmeldt dagen etter, 18. mai. Politiet igangsatte etterforskning, som ga resultat.

— Da vi kom fram til mannens bolig, ble vedkommende pågrepet og vi igangsatte ransaking. Det tok ikke lange tiden før mannen erkjente forholdet, og viste politiet stortromma, sier Homme.

Søppel Mannen hevdet indirekte sin uskyld i selve lovbruddet, da han mente stortromma var å betrakte som skrot.

— Ifølge hans forklaring trodde han det var søppel, og at stortromma bare var hensatt ved en container, sier John Tomas Homme.

Homme er også usikker på om tyveriet kan ha skjedd i vinnings hensikt.

— Det skjedde midt på dagen, og personer så at instrumentet ble tatt. Mannen skal også ha tatt tromma rundt halsen og spilt på den på vei hjem, humrer etterforskningslederen.

Uansett kan Vennesla musikkorps nå dra på danmarksturné i juni uten å frykte at medlemme vil gå i utakt i mangel av stortromme.