KRISTIANSAND: — Jeg er utrolig skeptisk til at kommunen skal overta et idrettsanlegg som vil kreve store utgifter fremover. Men nå har vi fått detaljene i hvordan Sparebanken Sør ser for seg en løsning. På bakgrunn av det har vi gitt noen signaler, og partene skal møtes på nytt, sier ordfører Per Sigurd Sørensen.

Møtene i dag har foregått hos Advokatfiremet Tofte i Markensgate, hvor partene har vært samlet.

Imot overtakelse

KrFs Jørgen Kristiansen sier han personlig har vært veldig skeptisk til å overta Sør Arena, men partigruppen skal være positiv. Han vil i øyeblikket ikke si noe om hvilken vei det går.

Frps Tor S. Utsogn sier han er mot kommunal overtakelse, men ikke mot at kommunen bidrar til å få til andre løsninger. Utover det vil han ikke kommentere detaljer.

Aps Mette Gundersen nøyer seg med å si at ”vi er i prosess”.

Flere møter

I formiddag ble politikerne i kommunalutvalget orientert bak lukkede dører om hva samtalene Kristiansand Eiendom og Sparebanken Sør og ledelsen i Start har hatt de siste dagene. Ingen vil si hva som foregikk bak lukkede dører, men etter det vi erfarer skal ulike modeller og skisser til løsninger ha blitt lagt fram.

Politikerne ble enige om at samtalene bør fortsette. I ettermiddagn blir det nye møter mellom partene. Onsdag skal kommunalutvalget på nytt møtes bak lukkede dører for å drøfte saken.

Det er en kjent sak at Start strever med leien på 12 millioner kroner i året. Samtidig har sparebanken Sør et førsteprioritetslån på 60 millioner i anlegget, mens kommunen har andreprioritet på 40 millioner.

Spillet handler om hvem som skal tape og hvem som skal vinne.

- Tre løsninger

  • Ingenting er gitt, og jeg skal vel heretter være varsom med å snakke om konkurstrussel, sier ordføreren. – Men enkelt sagt er det jo tre løsninger med ulike varianter knyttet til, legger han til.

Fortsette som nå med Sparebanken Sør som eier av Sør Arena, som banken helst ikke vil.

Kommunen overtar Sør Arena, som kommunen helst ikke vil.

— Eller man kan få til avtaler med en tredje privat part som kommer inn som profesjonell eier av arenaen, sier Sørensen.

Han vil ikke si mer om hva som foregår, og begrunner det med at banken har behov for å forhandle uten at offentligheten har innsyn. Dette behovet skal være større hos banken enn hos kommunen.