LILLESAND: — Det er alltid noe som kan gjøres bedre. Vi hører først om dette nå, men vil sjekke dette, sier Nils Ragnar Tvedt i Statens vegvesen.

— Jeg kjører her daglig og omkjøringsveien kommer veldig brått på bilistene som kommer østfra. Her må folk være veldig oppmerksomme, sier Geir Figenschau til Fædrelandsvennen.

Årsak ikke kjent

Natt til mandag braste en bil med tre personer rett inn i de kraftige betongfenderne som er satt opp i Glamsland-krysset. Fenderne står midt i det som før var E 18. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

— Det er for tidlig å si noe om årsaken til denne ulykken. Etterforskningen går sin gang, sier Hege Posti i politiet i Lillesand.

Løs grus i veibanen

For å komme inn på omkjøringsveien må bilistene foreta en kraftig venstresving. Midt i svingen ligger også en del grus, som kan gjøre oppbremsing svært farlig.

Omkjøringsveien er tydelig skiltet og med nedsatt hastighet til 50 km/t. Men i veibanen er fortsatt den gamle gule linjen synlig. Følger bilistene denne havner de rett i betongfenderen.

Da Fædrelandsvennen var på stedet mandag, var det liten tvil om at omkjøringsveien kom brått på flere bilister. Og noen hadde tydeligvis heller ikke fått med seg at det er blitt nedsatt hastighet på stedet.

Foto: Morten Boswarva.