LISTER: Aktor Josten Johannessen avholdt mandag sin prosedyre. I denne la han vekt på alvorlighetsgraden i ranene som de tiltalte skal ha stått bak.

For den ene 21-åringen fra Lyngdal mente aktor at fengsel i fire år og tre måneder var en passende straff, melder Farsunds Avis. 21-åringen, som tidligere er dømt for å ha satt fyr på Meierigården, avga en uforbeholden tilståelse i retten. Johannessen sin påstand ble derfor fengsel i tre år for lyngdølen.

Den andre 21-åringen står tiltalt for stort sett det samme, men han tilsto ikke før etter at den første 21-åringen tilsto, og aktor la derfor ned påstand om fengsel i tre år og tre måneder.

En 18 år gammel mann fra Lyngdal er tiltalt for å ha initiert og medvirket i Pitstop-ranet. 18-åringen var ansatt ved gatekjøkkenet da ranet skjedde, men har hele tiden nektet for å ha noe med ranet å gjøre. Johannessen hadde svært lite tiltro til hans forklaring.

— Bevisene mot ham er overveldende, men likevel tviholder han på sin til de grader lite troverdige forklaring, kommenterte Johannessen, ifølge Farsunds Avis.

Lyngdølen har tilstått å ha stjålet fire personer som siden har sirkulert i det kriminelle miljøet i distriktet. I tillegg skal han ha truet en kamerat med en ladd pistol. Dette er forhold som aktor mente at var særdeles skjerpende, og han la ned påstand om to års fengsel.

Den fjerde tiltalte, en 20 år gammel mann fra Farsund, står tiltalt for å ha utført ranet mot Snadderkiosken, samt et par andre forhold.

— Han har imidlertid gitt en uforbeholden tilståelse og bidratt til sakens opplysning, sa aktor Johannessen.

Johannessen la ned påstand om ni måneders fengsel for 20-åringen.

I tillegg til de påståtte fengselsstraffene, kommer det også krav om inndragning, oppreisning og erstatning til ofrene i sakene.