KVINESDAL: — Vi har ikke fått noen begrunnelse for at Statnett trekker saken. Statnett mener kanskje selv at de ikke har en god nok sak. Det at de velger å trekke søksmålet, må jo bety at de ikke har tro på saken, sier Silje Aga Rognan, advokat i Advokatfirmaet Lund & Co, som representerer Kvinesdal kommune.

Egil Stefan Eilertsen, advokat for Statnett, ønsker ikke å kommentere saken.

— Dette har jeg ingen kommentar til, sier han.

Statnett uttalte, i forbindelse med konsesjonssøknaden, at Kvinesdal kommune ville få syv millioner kroner i eiendomsskatt på Statnett sitt anlegg i kommunen. Det vil si at anlegget da hadde en estimert verdi på rundt en milliard kroner.

Anlegget drifter NorNed-kabelen som er en 580 km lang undersjøisk kraftledning mellom Feda i Norge og Nederland. Kabelen er verdens lengste kraftkabel.

LES OGSÅ: Skattekrangel havner i retten

Omtakserte anlegg

Overtakstnemda i kommunen takserte eiendomsskatten til 5,5 millioner kroner, noe som betyr at anleggets verdi ble taksert til 790 millioner kroner.

Men Statnett gikk til rettssak mot kommunen og krevde omtaksering av anlegget. De mente 3,6 millioner kroner var den riktige summen i eiendomsskatt, og at anlegget hadde en verdi på 518 millioner kroner.

Statnett mente en reservetransformator ikke skulle regnes med i grunnlaget til eiendomsskatten.

Dekker saksomkostninger

Nå trekker altså Statnett saken. Det betyr at konsernet trekker alle krav og dekker kommunens sakomkostninger, ifølge en pressemelding fra Kvinesdal kommune. Saken vært i rettssystemet siden 2008. Saken skulle opp for Lister tingrett fra 30. november til 3. desember.