VALLE: Tre snøscooterpatruljer og et Sea King-helikopter har lett etter 14 savnede tyskere i Setesdalen i hele ettermiddag.

Men klokken 20 opplyste lensmann Knut H. Nomeland ved Bykle og Valle lensmannskontor at de savnede trolig befinner seg på hytta Svartenut, som er litt lenger sør enn Bossbu.

To knappe timer senere viste det seg at opplysningene stemte. Da nådde lokale snøscooterpatruljer Svartenut der de dro etter at været hadde lettet. Alle tyskerne var i god behold.

— Ingen kan klandres for denne leteaksjonen. Det var en alminnelig misforståelse, sier Knut H. Nomeland, og utdyper:

— Noen som var sammen med tyskerne på Bossbu miforstod og trodde de skulle gå til Valle. Da de ikke så dem i omrdået, trodde de at de hadde gått seg bort, sier han.

Tyskerne skulle etter det alle trodde gå fra Bossbu til grenda Berg i Valle. Det er en skitur som normalt tar fire til seks timer. Ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge gikk de 14 tyskerne ut fra Bossbu i 11.30-tida søndag og siden har ingen sett dem.

Men klokken 19 i kveld kom fire snøscooterpatruler fra Valle til Bossbu. Der oppdaget de fra hytteboka at tyskerne skrev at de skulle til Svartenut.

Det blåser østlig bris og er tolv minusgrader i området hvor det ble søkt etter turistene.