KRISTIANSAND: — Dans er livet mitt, det er det jeg vil og det jeg alltid har villet. Så dette er stort, sier 18-åringen.

— Jeg bare smiler hele tiden, forteller Tone Martine, og smiler fra øre til øre. Det fortsetter hun med under hele intervjuet.

Se Tone Martine danse

For en uke siden var Tone Martine i Oslo på audition på Sentrum Scene. Rundt 500 unge talenter danset foran en svensk, en dansk og en norsk dommer, men bare 30 gikk videre.

— Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg ble plukket ut. Men jeg er veldig glad i å danse, og det tror jeg synes når jeg danser. Og det fortalte jeg også til dommerne, at det er det eneste jeg vil, sier Tone Martine.

Danser hver dag

Hun begynte å danse som 12-åring. Men det er først de siste årene hun har jobbet hardt for dansen, som elev ved danselinjen på Vågsbygd videregående skole i Kristiansand. Medelevene synes det er spennende at en av dem er videre i det som trolig er Skandinavias største dansekonkurranse.

— Jeg tror hun kan nå langt i konkurransen. Hun er en veldig flink danser. Og så er hun så sjarmerende, alltid smilende og blid. Hun sprer glede, mener dansepartner og klassekamerat Asbjørn Weire.

Se Tone Martine danse — Jeg får sove om natten

«So you think you can dance – Scandinavia» er TVNORGES nye dansesatsing. I programmet følger vi dansere fra de skandinaviske landene til det står igjen en vinner. Den som klarer å trollbinde seerne, får 500.000 kroner i premie.

Men først skal Tone Martine gjennom en workshop i februar. Der må hun også overbevise dommerne.

  • Jeg tror ikke det helt har gått opp for meg ennå. Jeg får fortsatt sove om natten, sier Tone Martine.

Vil du se Tone Martine danse? Se videoen øverst i artikkelen.