VALLE: Ann Karin Pedersen opplevde det faktisk da hun kjørte oppover Setesdalen 29. desember.

Da hun passerte bommen på Besteland på vei oppover — «så» bomstasjonen bombrikken hennes - selv om bommen bare skal kreve penger nedover.

Og noen dager senere vanket det regning på 30 kroner i posten.

— Jeg følte meg neste som løgner da jeg ringte Kristiansand bompengeselskap. De trodde meg ikke, men de gikk til slutt med på at jeg skulle slippe å betale.

Regningen viser at Pedersen passerte bommen i Valle 49 minutter etter at hun hadde kjørt gjennom bommen på Byglandsfjord, flere mil nedenfor bommen i Valle.

— Jeg kjørte ikke nedover igjen da. Jeg kjørte ikke nedover før flere dager senere, sier Pedersen.

Ellinor Fiskaa, rådgiver i bompengeselskapet, innrømmer at bommene kan lese feil og se deg når du minst venter det, for eksempel når du er på andre siden av veien.

— De tekniske løsningene påvirkes av vær og vind. Det er ikke umulig at personen i dette tilfellet har blitt registrert mens hun kjørte i motsatt kjørefelt, sier hun.

Men hun har aldri hørt om liknende før. Derfor vil hun ikke sette i gang noe arbeid for å sjekke teknikken ved bommen i Valle. Fiskaa minner dessuten om at nesten samtlige som klager på bompasseringer, har begått feilen selv.

— I 99 prosent av tilfellene har vedkommende for eksempel glemt at de har lånt bort bilen, eller glemt at de kjørte selv, sier hun.

Ann Karin Pedersen sier det absolutt ikke gjelder henne. Hun er fornøyd med at hun nå får advart andre.