I fjor ble kvinnen i 40-årene dømt til sju måneders fengsel av Kristiansand tingrett. Kvinnen anket dommen til Agder lagmannsrett, som nylig behandlet saken på nytt.

Kvinnen har nektet for å ha satt fyr på hytta, men verken tingretten eller lagmannsretten trodde på hytteeierens forklaring.

I tingretten ble straffen satt til sju måneders fengsel. 60 dager av straffen ble gjort betinget, på grunn av lang saksbehandlingstid.

Forsikret innboet dagen før

Lagmannsretten mener den lange saksbehandlingstiden gir grunnlag for en enda høyere strafferabatt. Straffen er nå satt til seks måneders fengsel, hvorav kun tre måneder må sones bak murene. Hun må også betale totalt 360.000 kroner i erstatning.

Hytta, som kvinnen eide sammen med et familiemedlem, brant til grunnen natt til lørdag 19. juli 2014. Dagen før hadde kvinnen forsikret innboet for 300.000 kroner.

Venninne ble frikjent

En venninne av hytteeieren, en kvinne i 50-årene, har forklart at hun og hytteeieren kjørte til hytta den aktuelle natta for å hente noen gjenstander. Etter å ha båret gjenstandene inn i bilen skal hytteeieren ha fortalt til venninnen at hun hadde satt fyr på hytta.

Tingretten mente venninnen visste om planene på forhånd, og dømte henne derfor til fem måneders fengsel for å ha medvirket til de straffbare forholdene.

Lagmannsretten kom derimot fram til at det ikke er noe som tyder på at venninnen var kjent med planene, og konkluderte med at hun må frifinnes.