KRISTIANSAND: Arnold Olsen (80) takket ja til operasjon i Arendal fremfor å stå i ventekø i Kristiansand. Han anbefaler andre å gjøre det samme.

— Jeg måtte opp tre ganger om natten for å late vannet, og sto i kø i tre måneder til sykehuset i Kristiansand før det skjedde noe, sier 80-år gamle Arnold Olsen.

Han led av forstørret prostatakjertel, og trengte utredning på sykehuset for å finne ut hva han feilte og hvilken behandling han kunne få.

En dag fikk han plutselig en telefon med spørsmål om han heller ville reise til Arendal neste dag fremfor å stå i det uvisse i ventekø i Kristiansand.

— Selvfølgelig takket jeg ja, sier Olsen.

Han tok bussen bort neste dag, ble operert dagen etter og kom hjem med taxi etter tre døgn.

Nå er det slutt på å måtte oppom natten for å late vannet. Sist mandag var han til kontroll på sykehuset i Arendal.

— Det er ikke tungvint i det hele tatt. Det er jo ikke avstander åsnakke om. Det er bare en liten time til Arendal med bussen, og utgiften får jeg refundert av trygdekassen, sier Olsen, tidligere vedlikeholdssjef på sykehuset i Kristiansand, hvor han hadde jobbet siden 1955. Han aner ikke hvorfor han plutselig fikk tilbud om operasjon i Arendal, men er lykkelig for det.

— Det skulle bare mangle at ikke Sørlandet sykehus samordner ventelistene sine i Arendal og Kristiansand slik at vi kan få behandling der ventetiden er minst, sier Arnold Olsen.

For første gang i historien skal sykehuset gjøre det. Nå skal alle menn med urinveislidelser som står i kø på sykehuset i Kristiansand få tilbud om behandling på sykehuset i Arendal, slik Olsen fikk.

— Alt var helt topp på sykehuset i Arendal, både operasjonen og betjeningen. Jeg ble veldig godt mottatt. Jeg fikk en telefon jeg vandret rundt med som de kontaktet meg på når de ville ha tak på meg. Operasjonen ble utført i våken tilstand med epiduralbedøvelse, så jeg kunne følge med på en skjerm, forteller Olsen.

Han føler det betryggende at fastlegen fikk opplysninger om operasjonen allerede dagen etterpå sin pc.

Det er godt sykehuset i Kristiansand innrømmer at de har lange ventetider og gjør noe med det. Jeg anbefaler alle å takke ja til operasjon i Arendal, sier Olsen.