Hva er ditt mål?

Når du setter mål, velger du å sette mål du vet du kommer til å oppnå? Eller setter du mål som først kan se uoppnåelige ut, men etter hvert som tiden går, så vokser du med oppgaven og målet i seg selv blir fort oppnåelig. Hva tenker du da, når du satt deg det målet som så uoppnåelig ut, og du ganske så enkelt klarte det allikevel?

Tenker du: ”Jeg skulle ha satt et større/høyere mål!”

Hadde vi hatt konkurranser i ulike idrettsgrener, dersom alle satt middelmådige mål? Ingen hadde blitt gode nok, fordi ingen hadde strekt seg etter det som så umulig ut. Jeg vil påstå at vi alle har et konkurranseinstinkt i oss. Kombinerer man konkurranseinstinktet med et uoppnåelig mål, så har du etter min mening en vinner oppskrift. En drivkraft som kan hjelpe deg videre, kombinert med en motivasjonsfaktor og viljestyrke, så har du en verdensmester-oppskrift.Har du satt deg mål for 2015? Hva ønsker du å oppnå i 2015?

Har du reflektert over det, eller tar du livet som det kommer? Når en driver et eget firma, så skal man sette opp et eget budsjett, som skal gi deg en målsetting og en plan på hva bedriften skal utrette for 2015. På samme måte, kan en sette seg mål i det personlige livet. Det som er utrolig, er at desto mer du fokuserer på disse målene, så vil målene bli oppnådd. Målene dine kan du skrive ned på et papir, og av og til så tar du frem mål notatene dine for å hjelpe deg til å huske å holde fokuset oppe. Gjerne si målene høyt ut når du er for deg selv, eller si de til en venn. Sier du det høyt så innprentes det på en bedre måte inn i hukommelsen din, enn om de bare henger på veggen eller ligger i skuffa. Ett av mine store mål er å gå 4,2 mil på ski den 21. mars. Før det har jeg delmål jeg må nå hver uke (trening, kosthold o.s.v.) På sikt har jeg et mål om å få en mer aktiv hverdag, en endring for livet, en langsiktig vektreduksjon.

Søndagsturen min gikk i dag i Jegersberg og lysløypene der. Parkeringsplassen ved Gimletroll-banen var full av biler. To ting slo meg da jeg gikk sikk sakk mellom alle folkene som var ute i det fine været. Nummer én var at det er dårlig skilting der inne. Jeg skulle til Fagerholt, men det var ingen skilt som sto Fagerholt på. Nå er jo ikke jeg blant den bevandrede typen, men en kunne med fordel spandert på en trebit med noe maling på for å lage skilt til de ulike retningene veien kan tas. Nummer to var rett og slett fjellsikring, har det vært en geolog i det siste og gjort vurderinger i lysløypa og avstikkerne rundt?Uansett, jeg fant frem, etter å ha spurt andre turgåere. Løypa er svært kupert, så jeg fikk kjenne at både hjertemuskelen og andre muskler jobbet godt. En merker at en kommer i gradvis bedre form, og en begynner å få bedre utholdenhet og fart i stegene. Man påvirker folk rundt seg til å tenke annerledes om kosthold og mosjon, og håper jeg kan være til inspirasjon for andre til å ta grep i forhold til dette. Da var denne ukas mål nådd!

Med vennlig hilsen

Sprek-Terje