Barnevernet overtok omsorgen for kvinnen da hun var midt i tenårene, men hun mener de visste eller burde ha visst nok om hennes livssituasjon til å gripe inn langt tidligere.

Hun mener barnevernets unnlatelse har ført til psykiske skader, og krever nå erstatning. Det kommer fram i sluttinnleggene til saken som Fædrelandsvennen har fått innsyn i.

Kristiansand tingrett skal i første omgang avgjøre om kravet er foreldet. Det var Kristiansand kommune som ba om dette, og spørsmålet skal behandles tirsdag.

Les også:

Krav om erstatning faller bort tre år etter at kvinnen fikk eller burde skaffet seg nødvendig kunnskap om skaden og den som er ansvarlig for den. Kvinnens advokat, Vegard Bahus, mener hun ikke fikk denne kunnskapen før i 2014. Han mener det heller ikke kan kreves at hun skaffet seg kunnskap om varigheten av skaden og ansvarsgrunnlaget før dette.

Kommunens advokat, Liv Shelby, avviser dette:

«Slik kommunen ser det har saksøker siden 1997 hatt kunnskap om arten og omfanget av sine psykiske plager».

Les også:

Kommunen viser videre til at krav om skadeserstatning uansett faller bort etter 20 år. Kvinnens advokat, Vegard Bahus, viser på sin side til at dette ikke gjelder dersom kommunen var kjent med eller burde ha vært kjent med at hun «kunne bli påført alvorlig helseskade ved at de ikke grep inn langt tidligere».

Kommunens advokat har bestridt at barnevernstjenesten i Kristiansand hadde eller burde ha hatt denne kunnskapen. Derfor mener hun at de ikke kan bebreides i saken.