Regionen vår byr på mange muligheter for å renne i bakker og gå på skitur. Vi har samlet flere forslag til hvor du kan dra i vinterferien.

Skisentrene lover preparerte løyper både i alpinbakkene og i langrennsløypene. Snøforholdene er varierende. Fra litt over en halv meter med snø i Gautefall i Telemark, til nesten to meter på Hovden.

Slik blir været

Meteorologen melder ustabilt vær i fjellet den kommende uka. Fra glimt av sol til gråvær og mye vind.

— Mandag blir det lavtrykk med sønnavind og snø i fjellet. Det kan bli en del nedbør denne dagen, opp mot 10-15 millimeter. Det vil mest sannsynlig resultere i snø i området rundt Hovden, og regn ned mot Åseral, sier vakthavende meteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt.

Værmeldingen viser mindre vind og nedbør tirsdag og onsdag, men på torsdag blusser det opp igjen.

— Både mandag og torsdag kan det blåse opp til kortvarig kuling i perioder, sier Foss.

- Ikke dra ut på langtur

Hun ber skigåere være forsiktig.

— Jeg vil ikke anbefale folk å dra ut på langtur disse to dagene. Det er ikke snakk om storm, men været kan fort endre seg i fjellet. På en time kan det gå fra sol til overskyet, snø og vind. Følg med på værmeldingene, oppfordrer meteorologen.

Skal du kjøre over fjellet anbefaler meteorologen å gjøre det før søndag kveld.

— Med kuling og snøfokk kan det fort bli dårlige kjøreforhold, og anlegg for kolonnekjøring, sier hun.

Manko på snø i byen

På grunn av mildværet og mangel på snø er ingen av skiløypene preparerte på Sandrip.

— Det begynner å minke på snøen, vi er avhengige av 20-30 centimeter med mer snø før vi kan preppe løypene. Slik det er nå, kan man ikke kjøre med maskinen, sier Øyvind Voreland i Vennesla kommune.

Ifølge han er det derimot fortsatt mulig å gå på ski i området.

— Vi har produsert kunstig snø, slik at man fint kan gå på ski. Forholdene er likevel ikke optimale, noen plasser er det bare is, og det er litt bare flekker her og der. I tillegg er det snø i lekeområdet utenfor Sandripstua, sånn at barna kan ake i bakken, sier han og legger til at løypene skal prepareres med en gang hvis det kommer mer snø.

Sjekk også ut Midt-Agder friluftsråd for oppdatert oversikt over hvor man kan gå på ski de nærmeste dagene.