KRISTIANSAND: — Egentlig skulle Superspeed 1 vært tilbake i morgen. Da skulle vi hatt to daglige avganger. Men nå er ikke ferja tilbake før søndag, sier salgs- og markedsansvarlig Nina Moland Andersen i Color Line til Fædrelandsvennen.

Siden begynnelsen av januar har Superspeed 2, som er litt mindre, gått i ruta Hirtshals-Kristiansand-Hirtshals-Larvik. Dermed har det kun vært én daglig avgang til begge de norske havnene.

Fredag skulle egentlig Superspeed 1, som har hjemhavn i Kristiansand, vært tilbake fra verftet i Polen.

LES OGSÅ:

Forsinket vedlikehold

Men det skjer ikke. Ferja, som er på reparasjon i Gdansk, kommer to dager forsinket.

— De holder på å innstallere scrubbere, altså luftrensere, på pipene. Det tar litt lengre tid enn planlagt, sier Andersen.

Innstallasjon av de nye luftrenserne er beregnet til å koste rundt 50 millioner kroner.

Prioriterer danske turister

Color Line har valgt å prioritere Superspeed 2 mellom Hirtshals og Larvik fremfor Kristiansand fredag, lørdag og søndag.

— Det er såpass mange flere dansker som drar til Larvik og skal på skiferie østover. Derfor er dette den beste løsningen, forklarer hun.

Ferja går som normalt fra Kristiansand fredag morgen, men returnerer ikke før søndag ettermiddag.

— Fra da av er vi tilbake i gamle rutetider. Men det kan være vi bytter ferjer slik at Superspeed 1, som har størst kapasitet, går i Larvik. Vi har ofte gjort det om vinteren fordi pågangen av dansker er større der, sier hun.

1500 passasjerer berørt

På de fire seilasene mellom Kristiansand og Hirtshals skulle1500 passasjerer reist.

— De har fått tilbud om å dra fra Larvik og få kilometergodtgjørelse. En del har takket ja til det. Resten får refundert billettene, sier salgssjefen.

PS: Artikkelen ble først publisert med tittel at fem seilaser ble innstillt. Da Moland Andersen dobbeltsjekket viste det seg å være fire. Seilasen fredag morgen fra Kristiansand til Hirtshals går likevel som normalt.