VENNESLA: I forslag til planprogram for regional plan for samferdsel i Vest-Agder perioden 2014–2019, har Vennesla kommune pekt ut følgende tre fylkesveier som de mener blir svært viktige for utviklingen av bygda de kommende årene med stor befolkningsvekst: Ålefjærvegen (fv 453), Venneslavegen (fv 405) og Drivenesvegen (fv 454).

— De to viktigste er Ålefjærveien og Venneslaveien fordi vi ønsker rask transport til Kristiansand, Kjevik og Sørlandsparken. Ålefjærveien ligger i planen som en avlastningsvei til E18/E39. Den er høyt prioritert, og her vil man måtte foreta store inngrep for å utbedre veien, sier rådmann Svein Skisland i Vennesla.

Venneslavegen er i dag en av de mest trafikkerte fylkesveiene i Vest-Agder. Strekningen er hovedåren mot Kristiansand og også et viktig bindeledd internt i Vennesla.

— Denne veien må tilpasses trafikkutviklingen, slik at vi unngår kødannelse. Det er et av fortrinnene vi har som vekstkommune. Her må det settes inn tiltak tidsnok, mener Skisland.

Drivenesvegen mellom Vennesla og Skarpengland er også en viktig forbindelsesvei mellom nedre Vennesla og de øvrige kommunesentrene Hægeland og Øvrebø.

Regionalplan for samferdsel skal opp til behandling i plan- og økonomiutvalget 15. januar.