AGDER: — Vi får jevnt og trutt inn meldinger om glatte veier. Beskjedene vi får, gjelder først og fremst fylkesveiene. Vi har fått meldinger fra hele Agder, men flest fra Aust-Agder, forteller Svein Roger Dahlen, trafikkoperatør ved Statens Vegvesen, veitrafikksentralen.

Det begynte å regne rundt midnatt, etter å ha vært kaldt i noen dager.

— Da blir det polert på veiene. Men da regnet startet, dro veldig mange ut for å strø og salte. Nå skal hovedveiene, E 39 og E 18, være bare. Mellom Arendal og Østerholtheia kan det være glatte partier, forteller Dahlen.

- Bruk god tid

Han har et soleklart råd til bilistene som skal ut i morgentimene:

— Ta det med ro. Bruk litt ekstra tid og hold avstand til alle andre biler. Hvis du kan, bør du vente til litt utpå dagen når veiene er salta ferdig. Dette regnet skal være forbigående, sier Dahlen.

Kristiansand: Bussveier saltet

Også i Kristiansand har ingeniørvesenet hatt en travel natt etter underkjølt regn.

— Da jeg kjørte ut 03.15 i natt, var det flekkevis veldig glatt. Noen steder var veien helt fin, men i dalsøkka og på toppene var det speilglatt. Nå har vi hatt fire saltebiler ute i natt, så bussveiene skal være strødd, forteller Oddvar Ruud, oppsynsmann i Kristiansand kommune.

Så langt har han bare fått inn en melding om sleipt føre.

— Nettbuss ringte og sa det var glatt på Gimlekollen. Stikkveiene har vi ikke konsentrert oss om, så der kan det nok også være glatt. Folk som skal ut på veiene, må være obs på underkjølt regn, sier Ruud.