— Så fint at du ringte akkurat nå. Nå, som jeg står på toppen av fyret og kan hente inspirasjon fra havet. Det ligger blikk stille, forteller daglig leder på Lindesnes fyr Anne Solvang Salvesen fornøyd.

- På nettsidene står det at du sprudler av energi. Det virker som du liker jobben din?

— Det gjør jeg. Jobben er mangfoldig, og det er nok av utfordringer. Det ligger et enormt utviklingspotensial her ute. Jeg har nok Norges beste kontor, med kontorpulten rett ut i havgapet.

- Det går an å overnatte på fyret. Har du gjort det selv?

— Selvfølgelig har jeg det. Det er fantastisk.

- Har du fullt hus i hele sommer?

— I år leier vi ut på døgnbasis for første gang, det er en gammel avløserbolig, med sengeplass til seks. Det er fortsatt ledige døgn innimellom. Folk er glitrende fornøyde. Gjestene er alt fra barnefamilier til par som bare vil ha det fredelig og fint. Noen vil fiske og står og slenger med stanga, andre vil hjelpe fyrvokteren med å svinge malerkosten. Det er enkle forhold, og annerledes. De bor midt i et museum, med gamle familiebilder på veggen. Her lå folk og hørte på tåkeluren, her satt de og hørte det ule i veggene og så sjøsprøyten stå mot stuevinduet. Det gir både kunnskap og opplevelse – og respekt for forfedre som har levd som loser og fyrvoktere, for å sikre en trygg led.

- Har du møtt på spøkelset der ute?

— Mølbach. Vi pleier å si det slik at det til tider er tre fyrvoktere her, men i personalboken min står ikke Mølbach nevnt, hehe. Og jeg har ikke møtt på ham. Men min gode kollega har god kontakt med ham. Men kanskje Mølbach ikke er ute etter å knytte kontakt med daglig leder for Lindesnes fyr? Jeg fornekter det ikke, men jeg bruker heller ikke tid på å prøve å oppnå kontakt. Jeg er nok litt for realistisk til det.

- Du er jo et aktivt menneske, hvordan får du tid til alt?

— Jeg liker å tro at man får tid til det man vil ha tid til. Jeg tror tiden kommer til en. Jeg jobber med å være til stede her og nå.

- Hva gir deg godfølelsen?

— Gode stunder sammen med mine kjære. Særlig på eller ved havet.

- Hva holder du ellers på med?

— Jeg liker å danse, jeg instruerer zumba. Og jeg engasjerer meg i barneidrett, i turn. Og utvikler grønne fingrer i mitt nokså nye drivhus. Der har jeg agurk, tomat, gresskar, urter, reddik og jordbær i potte.

- Hva gleder du deg til framover?

— Jeg gleder meg fantastisk mye til konsert med Secret Garden i fyrhagen. Etter seks års jobb blir det endelig en realitet. 4. august blir en stor dag. Da byr jeg på en hemmelig hage i hagen på Lindesnes fyr.