KRISTIANSAND: En tilfeldig politikontroll av en bil i Kristiansand førte til beslaget på til sammen ti kilo hasj. Beslaget ble gjort i to omganger på to forskjellige steder.

Den vel 40 år gamle forretningsmannen ble pågrepet og satt i politiarresten. Etter få dager ble han løslatt. Mannen har tilstått kjøp og oppbevaring av hasjpartiet. Det er flere andre siktede i saken.

— Jeg kan bekrefte at en mann i 40-årene er siktet for befatning med ti kilo hasj. Etter at den siktede ble stoppet i politikontrollen ble det samlede parti hasj beslaglagt. Han har gitt forklaring til politiet, men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hva han har forklart, opplyser politiadvokat Jørgen Henriksen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen. Henriksen vil heller ikke foreløpig si noe om hvor hasjpartiet kommer fra og hvordan det er kjøpt.

— Etter pågripelsen er det gjennomført en rekke etterforskningsskritt, og saken har utviklet seg noe. Saken er ikke påtalemessig avklart, og det gjenstår å se hva som skal skje med de øvrige personene som er siktet i saken, sier Henriksen.