KRISTIANSAND: — Jeg har lagt meg flat, og jeg ligger fortsatt flat. Vi har sprengt bort to fjellknatter, og på vegne av frikirkemenighetene er det svært beklagelig. Jeg synes det er flaut og uheldig, på alle mulige vis, uttalte daglig leder Lloyd Tryland da byutviklingsstyret torsdag studerte terrenginngrepene midt inne på campingplassen.

Utvalget var på befaring i nærheten, og la deretter turen innom Kristiansand feriesenter Dvergsnestangen. De fikk se at det er utført arbeid som slett ikke er etter boka, heller ikke "bøkenes bok" (Bibelen).

- Søknadspliktig

Fædrelandsvennen omtalte saken tidligere i uka, etter å ha blitt kontaktet av tipsere som mente feriesenteret hadde foretatt ulovlige inngrep i naturen. Kristiansand kommune bekreftet at det ikke var søkt om tillatelse til sprengingen.

— Vesentlige terrenginngrep er søknadspliktige, og dette er utvilsomt det, fastslo byggesaksleder Bjørn Harald Andersen fra Kristiansand kommune overfor politikerne torsdag.

Sprengingen ble gjort for å planere området for campingvogner. Feriesenteret kommer nå til å søke inngrepet godkjent, og ifølge byggesakslederen vil etaten trolig stille seg positiv fordi tiltaket er i tråd med reguleringsplanen.

— Vi har varslet overtredelsesgebyr, for dette er en overtredelse, la plan- og bygningssjef Venke Moe til.

Ekstra kollekt

Botsøvelser er ikke fremmed i religiøse sammenhenger, men overtredelsesgebyr etter ulovlige terrenginngrep er slett ikke dagligdags.

— Dere får ta inn en ekstra kollekt, foreslo utvalgsleder Grete Kvelland Skaara (KrF) til campingsjefen.

Det er ikke tatt stilling til gebyrets størrelse, men det blir trolig på noen tusenlapper - tilsvarende en grei dagsomsetning blant benkeradene.

Kristiansand feriesenter eies av frikirkemenighetene på Sørlandet, og feirer 50-årsjubileum i år. Dessuten tildeles senteret om kort tid sin femte stjerne, som den andre campingplassen i Norge.

Daglig leder Tryland la ikke skjul på at han hadde ønsket oppmerksomhet om hyggeligere ting i jubileumssesongen.