United går til åttedelsfinale i mesterligaen mot Real Madrid med minst 12 poengs ledelse i serien. Før Manchester Citys bortekamp mot Aston Villa mandag, er avstanden 15 poeng. Men «alle» hadde ventet at Ferguson skulle hvile sine største stjerner lørdag.

Så skjedde ikke, men likevel tok det Robin van Persie, Wayne Rooney og lagkameratene lang tid å ta ledelsen hjemme mot Alexander Tetteys lag. Først på overtid i første omgang fikk vertene hull på byllen. Van Persie bommet på et Antonio Valencia-innlegg, men sleivsparket ble en fin pasning til Shinji Kagawa. Japaneren svarte med nok et sleivspark, men ballen lurte seg i mål bak keeper Mark Bunn.

Hjemmelaget hadde grei kontroll i annen omgang og kunne la Van Persie hvile drøyt halve omgangen, men trengte en ny scoring for å trygge seieren. Da dukket Kagawa opp igjen. Midtbanemannen viste hvor spillesugen han er ved å dytte inn 2-0 etter en fin pasning fra Rooney.

Som om ikke det var nok: Kagawa økte til 3-0, nok en gang på pasning fra Rooney, i det 87. minuttet. I siste spilleminutt viste Rooney form ved å dundre inn et langskudd opp i venstre hjørne og fastsette resultatet til 4-0. Spørsmålet er om Ferguson gjorde riktig ved å «toppe» laget mot Norwich. Tirsdagens mesterligamotstander slo på samme tidspunkt Barcelona 2-1. José Mourinho sparte flere stjerner enn sin skotske trenerkollega. (©NTB)