– Jeg har egentlig holdt på med dette hele livet, men jeg begynte for meg selv i 2011, sier Lislevand.

I Fædrelandsvennens sommerserie «Håp for hunden» møter han journalist Connie Bentzrud og hennes snart 10 år gamle hund, Rambo. I tillegg har han med sin nye valp, Cody, som skal lære seg lydighet fra bunnen av.

– Hvis jeg kan hjelpe noen med hundeoppdragelse synes jeg det er kjempefint. De som henvender seg for å få hjelp er både folk med valper og mennesker som har eller har fått et problem med hunden. Vanlige folk i gata, sier Lislevand.

Vilt

Hundetreneren har fått med seg at mange har skaffet seg hund.

– Så kan det bli litt for vilt også går det for lang tid før de skaffer seg hjelp.

– Vilt?

– At hunden ikke er lydig eller er litt umulig. Jeg har noen teknikker som kan hjelpe eierne. Hundene er som regel greie, for å si det sånn, sier Lislevand.

Hundetrener Tore Lislevand og hundeeier Connie Bentzrud har sammen lagd serien «Håp for hunden». Foto: Jacob J. Buchard

Han får henvendelser fra folk som klager på at hunden biter og er utagerende hjemme.

– Jeg tror noen folk er litt for kjedelige med hundene. Vi må være mer aktive og gi hunden oppgaver så han trives. Hunden må få jobbe litt med hodet, sier Lislevand.

Godbit-teorien

Han mener en del av dem som skaffer seg hund ikke helt vet hva de går til. 64-åringen sier det ligger mye arbeid i det å ha hund.

– Hva tenker du «Håp for hunden» kan bidra til?

– Hvis folk kan få litt tips og jobbe litt selvstendig er det bra. Det er ikke farlig å gi en godbit for mye. Mye handler om å belønne adferd som vi ønsker. For meg handler om å lære å snakke med hunden. Hunden er så dårlig i norsk at vi må begynne å trene den med tegnspråk. Vi må lirke og lure hunden til å gjøre det vi ønsker, sier Lislevand.

– Du er ikke redd for å miste jobben din når du avslører metodene dine?

– Jeg er ikke redd for miste businessen. Ikke din i det hele tatt. Folk må ha hjelp likevel, smiler 64-åringen.

Har du en hund som kan gjøre noe spesielt, rart eller har sære nykker? Send oss en video her.

Yorkshireterrieren er en av hovedrolleinnehaverne i Fædrelandsvennes serie om hundehold; «Håp for hunden». Foto: Jacob J. Buchard

Separasjonsangst

I serien «Håp for hunden» møter du journalist Connie Bentzrud og yorkshireterrieren Rambo. En relativt liten hund med ganske stort selvbilde. Det blir publisert en ny episode i serien hver tirsdag gjennom sommeren.

– Jeg tror det er mange som sliter litt med hunden sin på en eller annen måte. Spesielt etter korona-epidemien hvor hunden var vant til å være sammen em eieren sin 24/7. Det kan være noen hunder har separasjonsangst. Det kan dreie seg om valper som ikke fikk gått på valpekurs i den perioden, sier Bentzrud.

Hun har tatt med seg Rambo til Tore for å se om hundetreneren kan lære hunden litt lydighet.

– Å lære hunden sin grunnleggende lydighet er en fin ting.

Fikk du det til med 10 år gamle Rambo?

– Det vil jeg ikke røpe, men jeg kan si at det var fantastisk å møte en kar som Tore. Hvis jeg skal lett litt på sløret kan jeg legge til at du kan lære gamle hunder nye triks, sier Bentzrud.