Fellesmøtene overføres i år direkte på nett-tv. Flere videokameraer benyttes for å filme begivenheten og vise møtene direkte. Foto: Kjetil Nygaard
Susanne Aanensen (t.v.) oversatte det hovedtaler Rachel Hickson fra London sa. Foto: Tore André Baardsen
Styreleder i fellesmøtekomitéen, Erik Albert, var godt fornøyd med det første møtet tirsdag kveld. Foto: Kjetil Nygaard

– I år overføres alle møtene direkte på nett-tv. På fellesmotene.no kan du sitte hjemme og se møtet direkte. Det vil også bli lagt ut videoklipp av talene som man kan se i etterkant. Dette er årets store satsing, forteller Erik Albert I Normisjon stolt.

Han er leder for styret i fellesmøtekomitéen, og gleder seg stort over at medieavdelingen til Filadelfia Kristiansand har tatt på seg oppgaven med å streame alle møtene direkte.

– Vi håper selvsagt at mange kommer og Domkirken blir fullsatt. Men det er alltid noen som ikke har mulighet til å komme selv, og da blir dette en veldig god mulighet, forklarer Albert.

600 mennesker

På den første kvelden var det 600 mennesker som hadde tatt turen til Domkirken.

Fellesmøtene overføres i år direkte på nett-tv. Flere videokameraer benyttes for å filme begivenheten og vise møtene direkte. Foto: Kjetil Nygaard

– Det var veldig bra. Vanligvis stiger tallet bare utover uka, og det er i helga de fleste kommer. Nå har vi fått en god start, og gleder oss til fortsettelsen, sier han.Den første møtekvelden brakte inn 50.000 kroner i kollekt. Overskuddet går til Bibelselskapet. I fjor samlet fellesmøtene inn 433.000 kroner, noe som ga 300.000 kroner til Bibelselskapet.

– Vi ønsker at dette skal være ei inspirasjonsuke og en vitamininnsprøytning for menighetene i hele samfunnet. I tillegg håper vi å nå ut til folk som vanligvis ikke renner ned dørstokken på kirker og bedehus, forteller styrelederen

Britisk taler

Fellesmøtene går hver kveld fra tirsdag til søndag. Seks møter skal avholdes. I fjor trakk Egil Svartdahl 6000 mennesker til Kristiansand domkirke. I år er det britiske Rachel Hickson som er hovedtaler.

– For 8-10 år siden var hun også taler under fellesmøtene. Hun reiser rundt over hele verden og taler. Rachel er ofte innom Kristiansand. Hun taler på engelsk, men har med seg en norsk tolk som oversetter umiddelbart, sier han

28 samarbeidspartnere

Det er plass til cirka tusen mennesker i Domkirken. I fjor var cirka 6000 mennesker innom til sammen de seks kveldene. Med andre ord, fullsatt kirke hver kveld.

Styreleder i fellesmøtekomitéen, Erik Albert, var godt fornøyd med det første møtet tirsdag kveld. Foto: Kjetil Nygaard

– Vi håper selvsagt at kirka blir full hver eneste kveld. Men vi er godt fornøyd med at 600 kom i kveld, og det blir spennende å se hvor mange som kommer de neste dagene, forklarer Albert.Fellesmøtene er et samarbeid mellom 28 menigheter og kristne organisasjoner i Kristiansand.

– Alle menighetene er samlet. Folk kommer fra hele kommunen. Det kommer også folk fra Mandal, Evje og Grimstad. En kveldstur til i alle fall ett av fellesmøtene er populært, sier han.

Løst og koselig

Ekteparet Hans Richard Gundersen (70) og Signe Andersson (58) var to av de mange som tilbrakte kvelden i domkirka fredag kveld.

– Vi er statskirkefolk. Men denne miksen med mange menigheter og litt løsere rammer enn vanlig er veldig koselig. Litt annerledes, men veldig koselig, sier Signe.

Vilhelm Langemyr tilhører menigheten Salem. Han har gått på fellesmøtene så lenge han kan huske.

– Det er godt å komme sammen og vise at Guds folk kan være ett og stå samlet. Taleren var god og hadde et godt budskap om kjærlighet, sier han.