— Vi ønsker denne båten fjernet fra sentrum, slik at det ikke blir et samlingspunkt for kriminelle – og ikke minst hindre at unge under 18 år blir tiltrukket av dette miljøet, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder i Kristiansand-politiet.

Se video fra politirazziaen øverst i saken!

Natt til onsdag ble tre kjenninger av politiet pågrepet om bord i "La Loba" i Gravane. De vil bli siktet for bruk og besittelse av narkotika.

Søkte med hund

Onsdag formiddag ble det funnet ytterligere narkotika etter et søk med hund over og under dekk.

— Det er litt usikkert ennå hvor mye det er snakk om, men vi mistenker at det er amfetamin. Det er også funnet marihuana og tabletter, sier Eriksen til Fædrelandsvennen.

Under ransakingen ble det også tatt ut to byggtørkemaskiner som ble stjålet fra PK Entreprenør for et halvt år siden. I tillegg ble det tatt ut to stjålne sykler.

Onsdag formiddag fikk politiet i Kristiansand hjelp av Tollvesenets narkohund under razziaen på "La Loba". Foto: Erling S. Hægeland

"Torturbåt""La Loba" ble i sin tid bygget av general Franco i Spania. I Kristiansand har den vært brukt som charterbåt for turer i skjærgården.

Yachten kom i søkelyset da det ble kjent at to menn i flere dager høsten 2012 ble holdt fanget, torturert og ranet ombord. Gjerningsmennene ble dømt til lange fengselsstraffer.

- Vi ønsker denne båten fjernet fra sentrum, slik at det ikke blir et samlingspunkt for kriminelle, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder i Kristiansand-politiet. Foto: Erling S. Hægeland

Kjell Erik Eriksen sier politiet i flere år har hatt båten under oppsikt opp i mot omsetning av narkotika, bruk av narkotika og torpedovirksomhet.— I det siste er det observert mindreårige jenter som søker ned til båten, noe som gir politiet ekstra bekymring, sier Eriksen.

Han karakteriserer båten som et flytende «narkoreir».

Ber havna om hjelp

Politiet sier de har lenge har vært klar over at "La Loba" leies ut som bolig, men mener den ikke egner seg som dette.

— En annen ting er at båten er farlig. Her er det folk i rus om bord, og de bruker byggtørker som oppvarming. Skulle det oppstå en brann, kan det skje en tragedie, sier Eriksen.

Ifølge politiet inneholder denne posen narkotika. Foto: Erling S. Hægeland

Politiet vil nå se på aktuelle virkemidler for å få båten fjernet. De har også sendt bekymringsmelding til Kristiansand havn.— Hvis det skjer noe ulovlig om bord eller noe bryter med våre regler, eller andres regler, kan det bli aktuelt å kreve båten fjernet. Vi ser nå på hvilke rom vi har i vårt regelverk, sier driftssjef i Kristiansand havn, Thomas Granfeldt, til Fædrelandsvennen.

Han sier avtalen med båteier er at båten skal brukes til charterformål. Eieren har per dags dato betalt leie for kaiplassen. Men av sikkerhetshensyn er strømmen nå kuttet.

Etterforsker Frode Smith med to byggtørkere som ble funnet om bord i båten. De tilhører PK Entreprenør. I hånden holder etterforskeren en pose med narkotika. Foto: Erling S. Hægeland

— Ga rom til hjemløs"La Loba" eies av Trond Øystein Thomassen gjennom selskapet "La Loba" AS.

— Jeg har ikke peiling på hva som har skjedd der nede, sier Thomassen til Fædrelandsvennen.

Han sier han ikke har leid ut båten og utelukkende tilbudt en hjemløs person tak over hodet.

— Jeg ville hjelpe ham og sa at han kunne være der noen dager. Jeg skulle ikke få noen penger for det eller noe. Han lovet på tro og ære at han ikke skulle ha noen folk der, sier Thomassen.

- Politiet sier de har hatt båten under oppsikt i flere år opp i mot omsetning av narkotika?

— Nei, nei, politiet må først ringe meg før de kan si noe sånt, sier Thomassen.

Han sier han nå skal stenge ned båten, og sørge for at ingen tar seg inn i den.