Rytterne på vei ut fra start under historiens første utgave av Søgne Grand Prix. Foto: Morten Lind Vårum
Mange av deltakerne brukte rittet som en oppkjøring til Color Line Setesdals Tour, som går neste helg. Foto: Morten Lind Vårum
Det var blant annet hentet inn helikopter som filmet rittet. Imidlertid hadde arrangøren litt tekniske problemer med overføringen til storskjermen i målområdet. Foto: Morten Lind Vårum
Siren Wulff og Per Eskeland vant henholdsvis kvinne- og herreklassen. Foto: Morten Lind Vårum

— Veldig moro å vinne, sier en svært fornøyd Eskeland fra Kristiansand Cykleklubb (KCK) etter at han gikk seirende ut av spurtduellen på oppløpet med lagkamerat Sondre Hurum.

— En kjempegod følelse å komme først, sier 33-åringen, som dro fra lagkameraten på de siste meterne på oppløpet.

— Jeg kom sent i gang med spurten siden jeg syklet på tunge gir, men heldigvis fikk jeg opp farten nok når Sondre stagnerte litt på de siste meterne, forteller Eskeland.

Tok alle spurtprisene

Lagkamerat Hurum tok ikke spurttapet så tungt.

— Moro med en spurtduell mot en lagkamerat. Jeg var for sliten på slutten dessverre, sier Hurum om spurten.

Mange av deltakerne brukte rittet som en oppkjøring til Color Line Setesdals Tour, som går neste helg. Foto: Morten Lind Vårum

Det var nevnte Hurum som satte preg på historiens første utgave av Søgne Grand Prix. 26-åringen fra Fredrikstad vant de innlagte spurtprisene på alle de fire første rundene. KCK-syklisten lå stort sett først hele veien fram til oppløpet, hvor han ble passert på de siste meterne av Eskeland.— De spurtene kostet meg mye krefter, sier Hurum, som likevel var fornøyd med dagen.

— Fantastisk fint vær, stemning og ritt dette, sier Hurum.

Hilde tapte pallduellen

At Hurum skulle stikke fra og styre rittet på den måten han gjorde var ikke planlagt av KCK. Søgne-gutten Adrian Hilde hadde ambisjoner om å være med i kampen om seieren, men når Hurum lå i front i brudd ble hans og resten av lagkameratenes rolle å kontrollere hovedfeltet.

Siren Wulff og Per Eskeland vant henholdsvis kvinne- og herreklassen. Foto: Morten Lind Vårum

— Det ble mye jobb med å tette luker, og jeg brukte mye krefter på det. Jeg hadde en plan om å være med helt der oppe, men sånn ble det ikke, sier Hilde, som likevel endte på en sterk fjerdeplass etter å ha tapt spurten om tredjeplassen.Det var strålende solskinn og godt med folk langs løypa da de 80 beste syklistene la ut på sine 10 runder i Søgne. Rittet gikk primært langs asfaltvei, men hadde også flere runder hvor rytterne måtte over gruspartier.

— Det var utrolig gøy å sykle på grusen. Jeg trodde det kom til å bli litt skummelt, men det gikk helt fint, sier Siren Wulff, som ble beste kvinne i rittet.

Totalt deltok godt over 300 syklister på de ulike klassene av Søgne Grand Prix, som hadde egne ritt for barn, ungdom og bedrift i løpet av lørdagen.

— Vi er veldig godt fornøyd. Dette har bare vært fantastisk, sier arrangementsansvarlig Dag Morten Frantzen.