Den danske statsborgeren som ble skadet i dykkerulykke ved Grønningen har omkommet på Ullevål sykehus i natt. Det skriver Agder politidistrikt i en Twitter-melding. Den omkomne er 50 år og fra Middelfart. Familien er varslet om dødsfallet.

Dykkeren ble fløyet til Oslo for trykkbehandling. Akuttmottaket ved Sørlandet sykehus opplyste 19.23 søndag at tilstanden var kritisk.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 14.42 søndag.

— Dykkerulykke. Mann savnet under dykking. Brann, redningsskøyte og luftambulanse på vei, skrev politiet i Agder på Twitter like før klokka 15.00 søndag

Ble reddet opp av sjøen

Ifølge operasjonsleder Audun Eide ble mannen reddet opp av vannet ved Grønningen fyr. Hovedredningssentralen opplyser at mannen var bevisstløs da han ble funnet.

Klokka 15.00 meldte politiet på Twitter at brannvesen og redningsskøyte var på stedet. Like etterpå ankom luftambulansen.

- Mann reddet opp fra sjøen. Det drives førstehjelp på stedet, opplyste politiet på Twitter.

Klokka 16.22 fortalte politiet Fædrelandsvennen at det fortsatt ble drevet førstehjelp på stedet.

— Situasjonen er uavklart. Politiet er nå på stedet, sa operasjonsleder Sverre Birkeland i Agder politidistrikt.

Gjennoppliving

Tor Eriksen, brannmester ved Kristiansand brann og redning (KBR), fortalte til Fædrelandsvennen at situasjonen var uoversiktlig på stedet like etter at mannen var reddet fra sjøen.

— Gjenoppliving er hovedfokus nå, sa han, og videre dette om hva som hadde skjedd:

Tor Eriksen, brannmester ved Kristiansandsregionen brann og redning (KBR), sier at brannvesenet staret gjenoppliving umiddelbart da de ankom Grønningen fyr søndag ettermiddag. Foto: Tormod Flem Vegge

— En person ble tatt opp i båt ute på stedet, og da brannbåten med mannskap ankom var båten med dykkeren inne ved brygga. Brannmannskapene startet umiddelbart med hjerte- og lungeredning, og brukte hjertestarter.

— Etter hvert ankom også redningsskøyta med ambulansepersonell, og litt senere landet også luftambulansen på Grønningen, med lege om bord, forteller Eriksen.

Klokka 16.51 opplyste Agder politidistrikt at dykkeren var fløyet til Sørlandet sykehus i Arendal for behandling.

Dykkerklubb dykket på samme sted

Kristiansand dykkerklubb melder på sin Facebook-side at de var på stedet og dykket i samme tidsrom, og at alle fra klubben har kommet trygt hjem.Det var grov sjø ved Grønningen søndag ettermiddag.