Klokken 04.19 fikk politiet melding om en brann i et anneks i Sandsmyra, midt i trehusbebyggelsen i Lillesand.

— Jeg er glad for at brannvesenet var raskt på stedet, og at det ikke var vind i dag. For med så gamle trehus tett i tett kunne det fort ha gått galt, sier innsatsleder Kjell Iveland i Agder politidistrikt.

Åpne flammer

Det lokale brannvesenet rykket ut de 637 meterne fra stasjonen i Lillesand og til stedet hvor det var åpne flammer ut av et bygg.

Brannvesenet rykket ut med femten mann fordelt på fem biler da det ble meldt om bygningsbrann i Sandsmyra. Foto: Baard Larsen

— Det var en nabo som våknet og hørte ukjente lyder. Vedkommende så deretter flammer som slo ut av annekset. Dette gamle bygget har kun blitt brukt til oppbevaring, så brannårsaken er foreløpig ukjent, forteller Iveland.Ingen personer kom til skade i brannen.

Tett trehusbebyggelse

I Sandsmyra ligger husene tett i tett. Nettopp denne gamle trehusbebyggelsen hadde innsatslederen fra politiet i bakhodet da han rykket ut fra Kristiansand.

— Når vi få minutter etter meldingen om bekreftet brann i bygning fikk høre at brannvesenet allerede var på stedet, ble jeg litt lettet. Jeg er veldig glad for at det ikke var vind i dag, og at brannvesenet hadde kort vei. Det er ikke mange meterne mellom husene her, sier Iveland.

Bygningen, et anneks, brant ut og vil bli avsperret.

Fem brannbiler

Utrykningsleder for brannvesenet i Lillesand, Espen Hovde, sier til Fædrelandsvennens frilanser på stedet at de rykket ut med alt tilgjengelig mannskap ettersom det var snakk om en bygningsbrann i sentrum.

— Da vi kom frem var vi fem biler og 15 mann. Det slo flammer ut av det ene vinduet på annekset, mens beboerne forsøkte å holde en viss kontroll med en hageslange. I sentrum står husene tett i tett, så vi tar ingen sjanser ved melding om brann og rykker mannsterke ut. Vi kan ikke ta noen sjanser, sier Hovde.

Brannvesenets utrykningsleder sier de fikk kontroll på brannen i løpet av åtte til ti minutter, og at annekset på 70 m2 er totalskadd. Blant annet ble det skåret flere hull i taket for å få ned varmen inne i bygget samtidig som vann ble pøst på fra alle kanter.

Krimteknisk undersøkelse

Den siste tiden har det vært flere branner i Lillesand. Lensmann Kjetil Nygård sier til Fædrelandsvennen at de undersøker muligheten for at det finnes en sammenheng mellom dem.

— Krimtekniker skal undersøke branntomta i dag. Da får vi forhåpentligvis svar på brannårsaken. Vi skal også avhøre tre mindreårige i forbindelse med en annen brann. Da vil det være naturlig å spørre om denne også, sier han.