tyveri-4.jpg Foto: Jarle R. Martinsen
tyveri-2.jpg Foto: Jarle R. Martinsen
tyveri-8.jpg Foto: Jarle R. Martinsen

Politiet ber nå folk som har blitt frastjålet gods om å komme innom stasjonen.

Følg FVN Mandal på Facebook!

— Vi har masse klokker, solbriller, smykker, pc-er, sko, lommebøker, parfyme og redningsvester. Kom innom så kan vi ta en gjennomgang, sier Anne Gundersen etterforskningsleder i Mandal.

Fant DNA på skrujern

Tirsdag i forrige uke ble en kvinne (30) pågrepet sin leilighet i Mandal sentrum. Her ble de store mengdene gods funnet.

Kvinnen er en kjenning av politiet. Bakgrunnen for pågripelsen var DNA-match på et skrujern funnet på et åsted. Dette innbruddet har hun erkjent straffskyld for.

I tillegg er hun siktet for sju tyverier, fem av dem grove. Hun ble fredag varetektsfengslet i fire uker.

Også en mann (45) er siktet i saken. Han er løslatt.

— Vi mener tyvegodset stammer fra flere grove tyverier, alt fra tyveri fra bil til tyveri fra offentlig plass og bestillingstyverier, sier Leif Vagle, stasjonssjef i Mandal.

Dømt ni ganger før

En del av godset er allerede sporet tilbake til eiere. Blant annet er et smykke verdt 5000 kroner levert tilbake til eieren.

I fengslingskjennelsen mot kvinnen går det fram at hun tidligere er domfelt ni ganger, åtte av dem for vinningskriminalitet. Den siste dommen ble forkynt for henne 25. februar i år. Samme dag skal hun ha begått et av tyveriene hun er siktet for. Fem av de øvrige tyveriene skal ha blitt begått etter dette.

"Overnevnte viser at siktede er inne i en svært aktiv periode med hensyn til kriminalitet", heter det i kjennelsen.