— Vi har pågrepet en person som er mistenkt for forsettelig ildspåsettelse, forteller Leif Viken, etterforskningsleder ved Grimstad politistasjon.

Klokken 18.46 lørdag kveld rykket nødetatene ut etter melding om brann i et leilighetsbygg. Bygget der brannen startet, er en kommunal bolig som leies ut til rusmisbrukere. Det er fire boenheter i boligen. To personer var i huset da det begynte å brenne. Disse kom seg ut for egen hjelp, og ble sendt til legevakten for en sjekk. Senere på kvelden ble en mann i 40-årene fra Grimstad pågrepet.

— Gjennom etterforskning kom vi fram til personen som er pågrepet. Han var ikke på stedet da vi kom til brannen. Vi fikk konkret informasjon som vi sjekket ut, sier Viken om etterforskningen.

Rusmiljø

Mannen er kjent av politiet fra før, og kjenner dem som bor i bygget. De er alle en del av rusmiljøet i byen. Grimstadmannen satte fyr to ulike steder i huset; i en oppgang og i kjeller. De to som befant seg i bygget, var like i nærheten av der brannen startet, og var våkne. Viken vil ikke si noe om hvordan brannen ble startet. Han vil heller ikke si noe om motiv.

— Mannen er avhørt, men jeg ønsker ikke å kommentere hva han har fortalt, sier Viken.

Brannen ble oppdaget raskt av forbipasserende, som tipset nødetatene.

— Sånne saker ser vi i lys av hva tilfeldighetene har ført til. I dette tilfellet ble brannen heldigvis oppdaget veldig tidlig, slik at den ikke fikk utvikle seg. Det er klart at dette kunne ha gått mye verre hvis ikke, sier Viken.

Små skader på bygget

Brannen ble slukket raskt, og det er mininmale skader på bygningen.

- Kan det bli aktuelt å utvide siktelsen til forsøk på mordbrann?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere. Nå vil vi etterforske videre, undersøke åstedet og ta en vurdering, sier Viken.

I løpet av dagen vil politiet vurdere om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling. Det vil i så fall skje i morgen.