— Det er bekymringsfullt hvis en høyreekstrem organisasjon får fotfeste i byen og begynner å etablere seg, sier leder for fylkesstyret til Vest-Agder SV, Alf Holmelid, til Fædrelandsvennen.

Alf Holmelid. Foto: Lars Hoen

Over inngangsdøren til SVs lokaler i Stener Heyerdahlsgate i Kvadraturen ble det i helga hengt opp sperrebånd med plakat påført teksten 'Advarsel! Innenfor disse dører pågår det norskfiendtlig aktivitet.'

— Ikke utført hærverk

Sperrebåndet er merket med logoen og nettadressen til den nynazistiske organisasjonen Nordfront, somdet siste året har hengt opp plakater med nazistisk innhold flere steder på Sørlandet.

— Det er ikke utført noe hærverk, og vi kommer derfor ikke til å gjøre noe videre med dette selv, sier Holmelid, som mener de som driver med ungdomsarbeid i byen, både politikere og politi, bør se nærmere på saken.

«Kamphelg på Sørlandet»

Nordfront har selv publisert en artikkel på sine nettsider om det de omtaler som «Kamphelg på Sørlandet».

Ifølge Nordfront foregikk sperrebåndsaksjonen i Kristiansand sentrum på søndag der rådhuset, Frimurerlosjen og det som omtales som 'Kristiansands norskfiendtlige partier' ble påført de overnevnte sperrebåndene.

- Ute etter oppmerksomhet

Bilder på nettsiden viser at lokalene til Frp, Høyre, KrF, Rødt, Senterpartiet, og Venstre i tillegg til SV, fikk besøk av den nynazistiske organisasjonen.

— Jeg har fått signaler om at det er oppmerksomhet denne organisasjonen er ute etter, så jeg ønsker ikke å gjøre noe mer ut av dette enn nødvendig, sier Holmelid.