KRISTIANSAND: Fylkesrådmann Kristin Tofte Andresen er samboer med Ragnar Evensen, teknisk direktør i Kristiansand.

Randesund Bydelsråd mente at Ragnar Evensen hadde vist det de mente var et uvanlig sterkt engasjement for å la Nov bygge på Støodden. Derfor mente de at fylket måtte vurdere fylkesrådmann Kristin Tofte Andresens habilitet som innstillende myndighet i samme sak.

Nå har kontrollutvalgets sekretariat undersøkt saken og konklusjonen er at fylkesrådmannen ikke var inhabil.

Undersøkte

Kontrollutvalgets sekretariat har undersøkt møtene som ble holdt mellom Kristiansand kommune og Vest-Agder fylkeskommune der Ragnar Evensen deltok. De konkluderer med at samboeren Kristin Tofte Andresen ikke deltok på noen av dem.

De påpeker også at Ragnar Evensen ikke har noen privat interesse av Støodden-utbyggingen og mener at engasjementet hans ikke er større enn det man må forvente av en leder som har det overordnede ansvaret for planlegging i kommunen.

De skriver også at selv om det er fylkesrådmannen som innstiller i denne type saker, er det sam-utvalget (Samferdsel, areal og miljø) som avgjør.

— Nå har vi fått en grundig gjennomgang i to runder. Ut ifra opplysningene vi har innhentet er denne saken nå avklart, sier Vidar Kleppe.

Grundig gjennomgang

Kontrollutvalget i Vest-Agder ba om en gjennomgang av Andresens habilitet etter det leder Vidar Kleppe (Demokratene) beskrev som «alvorlige påstander». De ba om en slik undersøkelse selv om Vest-Agder fylkeskommune allerede hadde bedt advokatfirmaet Kluge vurdere Andresens habilitet.

De ga en betenkning som konkluderte med at hun ikke var inhabil.

— Nå skal denne saken behandles i kontrollutvalget og konklusjonen i innstillingen er i tråd med betenkningen i forkant. Jeg har egentlig ikke så mange kommentarer ut over det, sier Kristin Tofte Andresen.

Ville sjekke

I Randesund Bydelsutvalg må de innse at kontrollutvalget etter all sannsynlighet legger saken død når de behandler den onsdag.

— Det har vi respekt for. Det som var viktig for oss var å få sjekket det ut, sier Dag-Runar Pedersen i bydelsutvalget.

— Men spørsmålet var allerede gjennomgått av advokatfirma?

— Vi ønsket en ny gjennomgang med bakgrunn i møtevirksomhet vi hadde registrert og at innstillingen til sam-utvalget ble skrevet om dagen i forveien.

— Var dette et forsøk på å få stanset hele utbyggingen?

— Generelt sett mener vi denne formen for saksbehandling der kommunen nærmest er part med utbyggerne er uheldig, og det var viktig å få en avklaring.

Ikke hyggelig

Kristin Tofte Andresen sier at hun hele tiden har vært trygg på at det ikke hadde skjedd noe galt i saken.

— Hvordan oppleves det når ditt samboerskap blir et tema for kontrollutvalget?

— Det er ikke spesielt hyggelig, men denne saken mener jeg har blitt behandlet greit, så jeg vil ikke si at det har vært noen ubehagelig opplevelse.