Kristiansand kommunehar mottatt et brev der Steinerskolen ønsker å kjøpe tomta på Oddernes hvor skolen har holdt til i 22 år, til skoletakst. Et ønske Kleppe vil oppfylle.

Viktig

Vidar Kleppe mener kommunen må selge tomta på Oddernes til Steinerskolen.

— Et salg av tomta vil være med på å sikreatbyens eneste private skole med alternativ pedagogikkfor fremtiden kan gis trygge og goderammevilkår forundervisning, mener han.

— Det hadde jo vært fantastisk om vi kan få til en avtale der skolen får tilbud om å kjøpe hva de trenger av områder på Oddernes, så de kan videreutvikle seg der. Med trygge driftsvilkår også i årene fremover, legger Kleppe til.

Trenger hjelp

Tomta skolen ligger på er 12,5 mål. Skolen trenger 6,25 mål, mens resten er forslått brukt til boligområder.

— Når skolen spør kommunen om hjelp, føler jeg det er et politisk ansvar å hjelpe. Og det er jo helt i tråd med tidligere vedtak om å selge hva vi ikke trenger av kommunale områder, påpeker Kleppe.

— Derfor er det helt naturlig for Kristiansand kommune å gå i forhandlinger med Steinerskolen så vi kan få en avtale. Noe slikt bør gå raskt og ikke være fokus for større debatt i bystyret, mener Demokratenes mann.

Ikke behov

I utgangspunktet vil skolen kjøpe tomta de har i dag, med mulighet for et tilleggsområde. Området må takseres før kommunen forhandler om pris, men tomta har kommunen ifølge Kleppe aldri sagt at de har et konkret behov for.

— Steinerskolen har sendt mange brev til kommunen omkring tomtebehovet. Og saken har egentlig pågått i 22 år, siden vi begynte å bygge på Oddernes, sier daglig leder Steinar Skjævesland ved Steinerskolen.

— Vi ønsker å få fastsatt hvor lokalitetene til skolen skal bli også i framtiden. I dag har Kristiansand Næringsselskap AS (KNAS) har foreslått brukt til å bygge Oddernes tun, legger han til.

Kommunal avgjørelse

Ettersom det er Kristiansand kommune som eier KNAS, må et tomtekjøp derfor vedtas og godkjennes av kommunen.

— For oss er området på Oddernes det beste for oss, ikke minst med tanke på muligheten for utvidelse på lang sikt. I tillegg er det mange politikere som ønsker å hjelpe oss, sier skolesjefen.

— Ved et eventuelt salg til Steinerskolen kan vi godt gå med på at kommunen har en klausul som sier at Kristiansand kommune har forkjøpsrett ved et senere salg, legger Skjævesland til.

Økende antall

I dag er det 100 elever fra 1. til 10. klasse ved Steinerskolen i Kristiansand, og antallet har økt jevnlig de siste årene.

— Per i dag er ikke gamle Oddernes skole godkjent til undervisningsformål. Kjøper vi tomta, vil vi totalrenovere den gamle skolen så vi kan bruke bygget til undervisning. De øvrige tre byggene på området eier vi, sier han.

— Den gamle skolen er vernet, og den beste måten å ta vare på bygget er å renovere skolen og bruke skolen som skole. Og da kan vi øke elevantallet, forteller daglig leder Skjævesland.