Under en befaring i fjor høst fant Lillesand kommune ut at Hansen hadde bygget en forstøtningsmur han ikke hadde søkt om. Etter et møte kom kommunen fram til at byggingen kunne tillates, så lenge to små hulrom i muren ble fylt igjen med «en egnet masse» og gjort ubrukelige.

Tirsdag ble saken diskutert i kommunens planutvalg. Bjørn Berntsen og Halvor Rismyhr i Høyre tok da til orde for å droppe kravet.

— Disse rommene har ingen praktisk betydning for de som kjører langs denne veien eller skal parkere der. Utbygger har gjort en feil, men jeg mener det kan tilgis, sa Rismyhr.

— Visste hva han gjorde

Oddbjørn Kylland (Sp) reagerte på at byggingen skulle godkjennes uten konsekvenser.

— Jeg kan være med på en tilgivelse når folk har gjort noe i ren uvitenhet. Men så vidt jeg forstår har utbygger vært fullstendig klar over hva han gjorde i dette tilfellet, sa Kylland.

— Det er morsomt å høre at representanten Kylland er tankeleser. Han vet tydeligvis hva utbygger har tenkt, svarte Rismyhr syrlig.

Kylland fikk støtte for sitt syn av Petter N. Toldnæs (Venstre).

Høyres Halvor Rismyhr (t.v.) og Sps Oddbjørn Kylland røk i tottene på hverandre i planutvalget da Rismyhr lurte på om Kylland var blitt tankeleser, siden han visste hva utbyggeren hadde tenkt. Til høyre Peter Toldnæs (V) som i likhet med Kylland ville beholde kravet om å fylle igjen de ulovlige rommene. Foto: Erlend Olsbu

— Dette er jo ingen stor sak, men jeg tror det kan skape presedens dersom vi godtar dette. Jeg ser ikke det store problemet med å kreve at disse rommene fylles og vil følge administrasjonens anbefaling, sa Toldnæs.

Saken ble til slutt vedtatt utsatt, ettersom Høyre ønsket å komme med en mer konkret begrunnelse for å la Hansen slippe å fylle rommene.

- Har ikke tatt oss til rette

Utbygger Tor Asbjørn Hansen avviser overfor Fædrelandsvennen at han har gjort noe ulovlig med vilje.

— Dette handler ikke om tilgivelse. Vi har ikke forsøkt å ta oss til rette. Vi kunne rett og slett ikke gjøre det på noen annen måte, sier Hansen.

Arbeidet med de tre sjøbodene på Julebauen nærmer seg nå ferdigstillelse. Bak sjøbodene ligger forstøtningsmuren kommunen mente var ulovlig.

— Vi søkte om å legge en fylling langs veien og dette ble godkjent av alle instanser. For å stabilisere veien var det helt nødvendig å bygge en forstøtningsmur som en del av denne fyllingen, sier Hansen.

Greit å fylle rommene

Da forstøtningsmuren var ferdig mottok kommunen en klage fra en beboer. Etter kommunens befaring, hvor det ble konstatert at det var bygget ulovlig, leverte Hansen en ny søknad som gjaldt forstøtningsmuren. Søknaden ble godkjent, under forutsetning av at de to rommene i muren ble fylt igjen.

Lillesand kommune krever at disse to rommene blir fylt igjen dersom muren skal godkjennes. Bildet er tatt av kommunen under en befaring i fjor høst. Høyre tar nå til orde for å droppe kravet. Foto: Lillesand kommune

— Disse rommene er en del av forstøtningsmuren. Vi har egentlig ikke bruk for dem og dersom kommunen mener de skal fylles med «egnet masse»så er det greit for oss, selv om jeg synes det er unødvendig, sier Hansen, som presiserer at byggingen av sjøbodene ble stoppet da brevet om mulige ulovligheter kom fra kommunen.

Kommunen har tidligere uttalt at «egnet masse» kan være sand, grus eller hva som helst. Hansen har tidligere foreslått isopor, som også er godkjent ifølge kommunen.