Mandag offentliggjorde Politidirektoratet listene over hvem som har søkt jobben som politimester i de nye politidistriktene.

I Agder er det fire personer som har søkt:

1. Kirsten Lindeberg (61), Grimstad

2. Kathinka Mohn (55), Oslo

3. Eirik Nødset (36), Oslo

4. Ketil Juul Olsen (49), Kristiansand

Lindeberg ble utnevnt som politimester i 2008. Da den seks år lange åremålsperioden utløp i fjor sommer ble hun konstituert som politimester til 31. desember 2015. Lindeberg har tidligere jobbet i blant annet Skattedirektoratet og Statens vegvesen.

— Jeg har søkt stillingen og ønsker å fortsette i jobben. Så håper jeg jo at politidirektøren er av samme oppfatning, sier Lindeberg til Fædrelandsvennen.

Da fristen utløp 30. august var det kun Lindeberg og Kathinka Mohn som hadde søkt. Etter at fristen ble utvidet med én måned meldte det seg to andre søkere.

Sykehusleder

Kathinka Mohn jobber i dag som leder for avdeling for ledelse, organisasjon og arbeidsgiverpolitikk ved Akershus universitetssykehus. Fra 2011 til 2015 var hun generalsekretær og advokat i Norges rytterforbund. 55-åringen opplyser at hun foreløpig ikke har vært til noe jobbintervju hos Politidirektoratet.

— Det stemmer at jeg har søkt, men jeg føler meg ikke komfortabel med å kommentere dette foreløpig. Årsaken til det er at jeg ikke er involvert i noen prosess, sier Mohn til Fædrelandsvennen.

Eirik Nødset er oppført som daglig leder i et enkeltpersonforetak som driver med bedriftsrådgivning. Juul Olsen er innehaver i selskapene Skrotnissen Bygningsgjenvinning og På Juul Trafikkskole Bil og Moped.

Nødset har også søkt jobben som politimester i Øst politistrikt, som vil bestå av dagens Østfold, Romeriket og Follo politidistrikter. Arendalitten Jon Steven Hasseldal, som i dag er konstituert politimester i Østfold, har også søkt denne stillingen.

Uklart om tjenestesteder

En av de viktigste oppgavene til den nye politimesteren blir å gjennomføre politireformen. Det er varslet at antall tjenestesteder i Agder vil bli redusert, men hvordan den nye organiseringen blir er fremdeles uklart.

— Det siste jeg hørte var at vi muligens kan starte denne prosessen i siste halvdel av 2016. Vi må først ha noen sentrale retningslinjer fra politidirektøren som sier hva som legges til grunn i den nye organiseringen av distriktene, sier Lindeberg.

1. januar 2016 blir antall politidistrikter redusert fra 27 til 12. I forbindelse med omorganiseringen utlyste Politidirektoratet stillingen som politimester i ti av de tolv nye distriktene.

En søker i Sør-Vest

Ifølge en pressemelding fra Politidirektoratet vil det bli gjennomført intervjuer med de aktuelle kandidatene i løpet av de neste ukene.

Agder politidistrikt vil i den nye organiseringen ha de samme geografiske grensene som i dag.

Rogaland slår seg sammen med Haugland og Sunnhordland til Sør-Vest politidistrikt. Her er det kun én søker til stillingen som politimester, Hans Vik (52), som er politimester i dagens Rogaland politidistrikt.