41-åringen ble i januar i fjor dømt til å betale en bot på 20.000 kroner av Kristiansand tingrett. Et halvt år senere ble dommen opphevet på grunn av saksbehandlingsfeil.

— Lagmannsretten kom fram til at det ikke kunne utelukkes at feilen innvirket på dommens innhold. Derfor ble dommen opphevet, sier politiadvokat Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt.

Det var i mai 2012 41-åringen plasserte et rødmalt grisehode utenfor moskeen i Festningsgata. Vedlagt var en lapp hvor det sto: 'Hei muslim, gi tilbake grisen dere tok fra oss (barneavd.) på sykehuset. Slutt å hån norsk mat og kultur. This is Norway love it or leave it. Russ 2012 Fuck Jihad!'

41-åringen ble først siktet for brudd på straffelovens paragraf 142, den såkalte blasfemiparagrafen. Da saken kom til retten var siktelsen endret til å gjelde paragraf 390a, som dreier seg om skremmende og plagsom opptreden.

— Han ble dømt for 390a, men i dommen ble det brukt en gjerningsbeskrivelse som stammet fra den gamle siktelsen, sier Aleksandersen, som nå har tatt ut en ny tiltale mot mannen.

Etter at saken ble opphevet har 41-åringen blitt siktet for andre forhold som dreier seg om blant annet trusler og hærverk.