— Utrolig gøy, gliste representantene etter å ha nådd fram med knappest mulig flertall i bystyret torsdag kveld.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Egentlig skulle dette ikke være en debatt om selve kontantstøtten, fordi bystyret hadde vedtatt den avviklet før jul.

På grunn av rot i brevene som ble sendt ut til familiene i fjor høst ville sju av tolv barn som har kontantstøtte uansett fortsette å ha den fram til sommeren.

Hannah Dybesland (H) snakket varmt for den kommunale kontantstøtten i bystyret i Mandal. Foto: Jarle R. Martinsen

Årsaken er at brevene ikke hadde med forbeholdet om at bystyret ville ha ordningen også i 2015. Men debatt om kontantstøtten ble det.

— Da jeg hadde samfunnsfag på skolen, lærte vi at det hele startet med vår familie for å få et velfungerende samfunn. Kontantstøtten gir småbarnsfamiliene mer frihet og valg som kommer vårt samfunn til gode, sa Dybesland.

Kjempet hardt

Spesielt Dybesland, men også Ruud, kjempet hardt for kontantstøtten som Mandal har hatt lokalt siden 2012.

— Nå har vi snakket om ny E 39 til 7,7 milliarder kroner, vi har snakket om bygging av bygninger. Det kan verdsettes i kroner, men hvordan er det vi verdsetter trygge barn, spurte Ruud.

Rette opp

Ordføreren prøvde å minne forsamlingen om at dette ikke handlet om selve kontantstøtten som han ikke ville ha debatt om, men det ble det altså delvis likevel.

- Nå skal vi rette opp en skjevhet som ble gjort, dette er ingen verdidebatt, sa Tore Askildsen.

Alf G. Møll (Frp) mente at folk skal få velge selv om de skal bruke barnehage eller ei. Han ønsket videre kontantstøtte.

Angrep Krf

Flere fikk til angrep på KrF og at de ikke vil ha kontantstøtte. Til det sa Askildsen at de ikke hadde programfestet noe slikt, og at de hadde sagt nei til ordningen før jul som et kompromiss for å få gjennom andre saker.

Nå fortsetter altså lokale kontantstøtten for barn mellom to og tre år ut denne økonomiperioden som varer til 2018.