— Klokka 15.10 kom en politipatrulje over et vogntog som hadde kjørt ned et skilt og ei takbjelke, forteller Magne Storaker, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Kvernåstunnelen skal ifølge politiet ha blitt stengt av klokka 15.11, etter uhellet. Først klokka 17.12 ble tunnelen åpnet igjen, etter opprydningsarbeidet var fullført.

Her er bjelka, ei høydebegrensningsbjelke, som måtte fjernes fra Kvernåstunnelen i Lillesand, da et vogntog satt seg fast i tunnelen fredag ettermiddag. Foto: Tormod Flem Vegge

— Politibil skadet

Patruljen meldte inn at det lå flere fremmedlegemer i veibanen. Ifølge patruljen skal politibilen ha blitt skadet, uten at operasjonsleder har detaljer rundt hvordan dette skjedde.

Ødela bjelke

Vogntoget skal ha kjørt inn i en høydebegrensningsbjelke som hang ned fra tunnelåpningen. Dette førte til at bjelken ble hengende skjevt, og måtte fjernes av redningsmannskaper.

Mange bilister kjørte forbi de røde lysene som varslet om omkjøring på grunn av stengning av Kvernåstunnelen. Foto: Tormod Flem Vegge

— Hele høydesikringen er kjørt i stykker, sier en medarbeider ved Agder Veiservice til Fædrelandsvennen.

- Tok ikke hensyn til rødt lys

Veien var stengt i vestgående retning. Trafikken sto bom fast og det var lang kø. Trafikken ble omdirigert via røde lys og omkjøring, men det var det ikke alle bilister som var oppmerksomme på.

— Det var en del bilister som ikke overholdt rødt lys og omkjøring. Det er stadig et problem at bilister ikke overholder røde lys, sier Svein-Harald Masterød, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen.

— Det er bøter for å kjøre mot rødt lys. Det er imidlertid noe politiet tar seg av, opplyser Masterød.

e18kvernåstunnelen2b.jpg Foto: Morten Boswarva