Biloppretteren bare ler når han skjønner at kolleger på Øvrebø Bil og Karosseri har tipset Fædrelandsvennen om annonsen han har lagt ut på Facebook.

«De heilt nyskilte»

— Jeg har en merkelig tendens til å bli likt av gamle damer på 80 pluss, de som er heilt nyskilte. Men de er jeg litt redde for, sier mannen, som også er bonde.

Jarle Urdal vil heller ha kone enn motorsykkel. Det går tydelig fram av en annonse han har lagt ut på finn.no. Her sitter han foran et bilvrak han fikser opp. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Han eier en gård på 2600 mål på Tveit i Fjermedalen i Iveland. Nå trenger han både dyr og kone på gården. Derfor ble annonsen laget delvis i alvor og delvis i spøk.— Det er mye gøyere å kjøre moped enn motorsykkel. De er nesten farlige. Hvis jeg kan få byttet den i kone eller saueflokk er jeg veldig fornøyd, sier Urdal, og virker egentlig helt alvorlig.

Date

Han er ikke ute etter arrangert ekteskap, han er kjent som en mild og grei kar. Det holder lenge hvis en far eller bror som vil ha motorsykkel, kan ordne en vellykket kobling eller date, forstår vi. Derfra og ut må amor styre.

— Men det haster litt. Jeg fyller 30 i oktober. Det hadde vært greit hvis vi fikk ordnet det før den tid, sier Jarle Urdal.

Urdal er blitt et samtaleemne på jobb og i Iveland. Rundt 1000 har sett annonsen hans. Noen har ringt. Ingen seriøse ennå.

— Mulig prisen er for høy, ler Jarle Urdal.

Teksten

Her er forresten annonseteksten i sin helhet:

«Yamaha Xt600E selges eller byttes i potensiell gårdskjerring (25-35 år). Kan betale mellomlegg for bra koneemne.

Kan også vurdere innbytte i saueflokk.

Grei sykkel med nye dekk denne sesongen. Romslig toppboks følger med.

Orginale speil, blinklys, hendelbeskyttere, styre og eksos følger også med.

Oljeskift og ventiljustering ble utført i vinter.«

Ingen oversikt

Finn fører ikke oversikt over hvor mange spesielle annonser som legges ut på nettstedet. Om trenden er økende, er derfor ikke godt å si, ifølge pr- og informasjonssjef Lene Kallum.

— Det hender det dukker opp noen rare og morsomme annonser en gang i blant. Generelt synes vi det er greit, så lenge det ikke støter noen. Denne annonsen er litt i grenseland, for Finn er først og fremst en markedsplass for kjøp og salg av reelle ting. Vi ser også at annonser som spiller på humor, historiefortelling eller følelser ofte er populære og at de gir god effekt, sier Kallum.