Profilerte spillere på både dame— og herresiden ble utslått på første dag av sesongens siste Grand Slam-turnering i New York. Japanske Kei Nishikori sto for det tyngste favorittfallet.

25-åringen måtte se seg slått 6-4, 3-6, 4-6, 7-6 og 6-4 av franskmannen Benoit Paire. Sistnevnte, som tok sin første seier på ATP-touren i svenske Båstad nylig, beviste at formen fortsatt er meget god. Han brukte tre timer og et kvarter på å detonere tennisbomben i Flushing Meadows.

På kvinnesiden ble det bråstopp for serbiske Ana Ivanovic. 27-åringen, som var seedet som nummer sju i sesongens siste Grand Slam-turnering, tapte 6-3, 3-6, 6-3 i sin førsterundekamp mot slovakiske Dominika Cibulkova.

Det betyr at verdensener Serena Williams ble kvitt enda en utfordrer på veien mot målet om å vinne samtlige Grand Slam-turneringer i et kalenderår. Det har ingen klart siden Steffi Grafs velmaktsdager (1988).

Ivanovic befant seg på Williams sin side av US Open-oppsettet og var en potensiell motstander for den amerikanske jenta på veien mot en finale. Det samme var Maria Sjarapova, men den russiske yndlingen trakk seg søndag fra turneringen på grunn av skade. (©NTB) (©NTB)