Fylkesordfører Terje Damman ville være føre var, og fikk et advokatfirma til å vurdere fylkesrådmann Kristin Tofte Andresens habilitet i saker om Kristiansand kommune, siden hun er samboer med teknisk direktør i byen. Dette skjedde i forbindelse med at hun overtok rådmannsjobben da Tine Sundtoft ble miljøvernminister

Advokatfirma Kluge konkluderer: "I saker hvor teknisk direktør Ragnar Evensen bare har vært involvert i saken som en konsekvens av sin posisjon i Kristiansand kommune, vil Andresen normalt ikke være inhabil til å behandle saken. Inhabilitet kan imidlertid tenkes å oppstå helt unntaksvis, dersom Andresen eller Evensen har særlig sterke interesser i et bestemt utfall, og har engasjert seg betydelig utover det vanlige i saken. Videre kan inhabilitet tenkes å oppstå der sakens natur tilsier at det er særlig viktig med en nøytral behandling"

— Jeg har ikke sett Randesund Bydelsutvalgs brev til kontrollutvalget. Det må vi vurdere på vanlig måte, men generelt er hun altså habil. Spørsmålet blir om det i denne saken er et spesielt sterkt engasjement som tilsier noe annet, sier fylkesordfører Damman.

Fylkesordfører Terje Damman