På ordre fra helseminister Bent Høie har Helse Sør-Øst nå kastet ut politikerne fra samtlige av sykehusstyrene i Norge. Og antall representanter er redusert.

I styret i Sørlandet sykehus betyr det at disse ryker ut: Jan Oddvar Skisland, Kirsten Huser Leschbrandt, Harald Reiso, Tone Vestøl Bråten og Eyolf Bakke, som forsvant allerede i januar da han ble oppnevnt til styret i Helse Sør-Øst.

Inn kommer dette firkløveret:

Erling Valvik, direktør i Cultiva, blir nestleder, Tone Midttun, assisterende regionaldirektør i Husbanken, Per Kristian Vareide, rådmann i Grimstad, og Anne Halvorsen, forsker ved Universitetet i Agder. Halvorsen har tidligere sittet i sykehusstyret.

— Vi har jobbet ut fra de nye politiske føringene og har lagt stor vekt på å finne styremedlemmer med god kompetanse, slik at det enkelte styret får en sammensetning som er tilpasset det utfordringsbildet helseforetaket har.

— Vi har sett på både nødvendig kontinuitet og fornyelse i styrene.Geografisk spredning og kjønnsbalanse er ivaretatt, sier styreleder i Helse Sør-Øst RHF, Per Anders Oksum.

Den nye regjeringen har gitt føringer om at det samlede antallet styremedlemmer i helseforetakenes styrer skal reduseres. Totalt er antall eieroppnevnte styremedlemmer redusert fra 70 til 60 ved denne oppnevningen.