FLEKKEFJORD: Torsdag morgen kom lensmannen kjørende alene i sin private bil da han ble oppmerksom på en mann som bar på 10-15 poser med øl og vin utenfor Flekkefjord sparebank.

Mannen rettet en brødkniv mot lensmannens bil og viste fingeren.

Knivsikker vest

Asbjørn Skåland ringte operasjonssentralen, og fikk vite at det var kommet flere meldinger om mannen.

BLE TRUET: Flekkefjord-lensmann Asbjørn Skåland.

Lensmannen kjørte videre til politistasjonen i Flekkefjord, som ligger like ved. Der iførte han seg en knivsikker vest, tok med seg en kollega og dro til tilbake til stedet.Der ble mannen pågrepet kun fem minutter senere.

— Jeg er glad jeg ikke var alene på stasjonen den dagen. Det hender jeg er det. Slik er det på alle de små lensmannskontorene, sier Skåland til Fædrelandsvennen.

- Terrorist

Han sier pågripelsen var udramatisk. Men mannen kom med utsagn om at han var en «Al Qaida-terrorist fra Afghanistan».

— Han var sterkt beruset, så det var nok bare fyllerør. Men det er ikke hver dag vi hører slikt i Flekkefjord, sier lensmannen.

Mannen, en 20-årig asylsøker fra Algerie, bar på over 50 flasker med vin og sprit. Det stammet fra et innbrudd i den italienske restauranten Portofoni natt til torsdag.Asylsøkeren bor på mottaket i Flekkefjord. Nå sitter han i arresten i Kristiansand, og blir trolig avhørt fredag med tolk. Foreløpig er det ikke avhørt noen vitner i saken.

Ransaket leiligheten

På bakgrunn av hendelsen, gikk politiet i Flekkefjord inn i 20-åringens leilighet og ransaket den. Der traff de to asylsøkere som er kjent for diverse forhold fra tidligere.

En av personene i leiligheten erkjente bruk av mindre mengder narkotika.

— Han ble tatt med inn for nærmere id-sjekk, opplyser operasjonsleder Magne Storaker ved Agder politidistrikt.