— Det er kjekt å få inn en ny mann. Vi liker når det kommer nye spillere inn, sier Mons Ivar Mjelde, Start-trener.

Henrik Breimyr kommer fra Bryne og har tegnet avtale med Start ut 2016. 22-åringen hadde sin første økt med Start fredag formiddag. Han kan starte kampen mot Bodø Glimt.

- Jeg utelukker ingenting, vi får se når det nærmer seg hva vi har. Vi har ikke tatt ut noe lag, men Henrik virket bra i dag. Vi har fått bare positive skussmål på han, og han er en seriøs og treningsvillig spiller som passer godt inn i gruppa, sier Mjelde.

- Kommer han til å få mye spilletid utover høsten?

— Vi får nå se, men vi har hentet han inn for at han skal spille.

Anvendelig spiller

22-åringen er først og fremst en stabiliserende midtbanespiller, men har også spilt høyreback og midtstopper når det har vært nødvendig i Bryne.

— Jeg er en spiller som er god til å spille gjennom ledd. Samtidig har jeg bra fysikk og er en ballvinner, forteller Breimyr, som også var linket til Sandnes Ulf.

- Hva gjorde at du ville til Start?

- Jeg følte jeg var klar for å ta et steg opp, og min fars familie bor i Kristiansand. Jeg kjenner området godt og gleder meg til å komme i gang. Jeg er klar om jeg får beskjed om å spille på søndag, sier Breimyr og legger til at han er klar på at han er kommet for å spille.

Henrik Breimyrs kontrakt med Start gjelder ut 2016. Her prøver han ut skuddbeinet på Sør Arena. Foto: HERMAN FOLVIK

Skal fortsatt ha spiss

På en possesion-øvelse viste Breimyr seg fra en god side og fikk ballen til å gå i samspill med Kristoffer Ajer (17).

— Han virket bra, og det er veldig positivt at vi får flere spillere i troppen. Det blir spennende å se, sier Ajer.

Breimyr har spilt fast for Bryne siden sommeren 2012, og hadde kontrakt ut sesongen med Bryne. Jæren-klubben tilbydde Breimyr ny kontrakt i sommer, men 22-åringen avslo tilbudet. Verken daglig leder i Bryne, Asle Tjøtta, eller direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, vil kommentere overgangssummen.

Brandsdal sier at anskaffelsen av Breimyr ikke legger demper på jakten for å få inn en ny spiss i Start, som er sårt trengt.

- Vi jobber med saken. Vi får se når det blir klart, antageligvis blir det ikke før Bodø-kampen, sier Brandsdal.