— Vi har ikke hatt noen store problemer på veiene tirsdag. Det er bart og vått både på E 18 og E 39, sett bort fra vest for Lyngdal hvor det er en del snø- og slapseføre, sier trafikkoperatør Ellen Lunde Rennesund.

De siste dager har temperaturen sunket ned mot frysepunktet om morgenene. Dette har ført til glatte veier, spesielt mandag. Samtidig har ikke Statens vegvesen mottatt altfor mange klager på vanskelige kjøreforhold.

Snødekte veier

En rumensk trailer ble stående fast i vestgående retning på rv 42 et par kilometer vest for Evje tirsdag formiddag..

— Vi hadde ventet litt mer klager på glatte veier, men vi har fått flere hendelser på snødekte veier i indre strøk, sier Lunde Rennesund.Fylkesvei 45 i Sirdal og Valle er tirsdag stengt på grunn av fare for ras. På fjellovergangen Haukeli-Hovden må man påregne å bli stående en times tid mens det blir sprengt bort noen snøskavler.

I morgentimene tirsdag dalte snøen over Kristiansand, noe den har gjort lenge i indre strøk av landet. Resten av uka må du nok opp i høyden om du vil finne snø, sier meteorologen.

- Heldig hvis vi ser sola de neste dagene

— Det kan bli noen gløtt av sol, men da er du heldig. Det vil bli grått og mildt langs kysten, sier John Smiths, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Om det er fare for glatte veier vil han ikke si noe om, da dette avhenger av hvordan det blir brøytet og strødd. Men med mye nedbør, spesielt mye torsdag kveld og natt til fredag, kan det bli skummelt om temperaturene legger seg ned rundt null.