— Jeg kom til Lyngdal fredag kveld. Totalt utslitt. Forferdelig. E 39 er så dårlig at den burde vært stengt, sa FrPs nestleder da han talte til fylkesårsmøtet i Vest-Agder Fremskrittsparti på RosfjordGruppen lørdag formiddag.

Bompenger?

Det er det klareste løftet så langt om ny E 39. Sanberg var krystallklar:

— Så fort regjeringen har fått på plass et nyt statlig vegselskap, skal E 39 utbyggingen settes i gang.

- Med eller uten bompenger?

— Det avhenger av hva vi får til med våre 16,3 prosent av stemmene og i regjering. Vi må se hvor mye penger som legges inn i veiselskapet. Men E 39 vil få mindre bompenger enn den ville fått uten oss i regjering, sier Sandberg.

Ubehagelig

Sandberg kaller turen fra Kristiansand til E 39 for meget ubehagelig.

— Jeg var helt utslitt. Først måtte man passe på en haug med vogntog, og det var skummelt. Samtidig endret fartsgrensen seg hele tiden. Det tok masse konsentrasjon og krefter. Slike stamveier kan vi ikke ha, rett og slett, sa Sandberg.

Kåre Glomsaker leder samferdselsutvalget i Vest-Agder. Han er nå mer optimistisk enn noen gang.

— Sandberg er klarere enn noen har vært. Slikt press er viktig. Og det må fortsette, for vi må ha ny E 39 nå, sier han.

Tålmodighet

I talen ellers snakket Sandberg mye om tålmodighet. Han mener regjeringen har utrettet mye på 122 dager, men at FrP har en stor utfordring i å kommunisere sine seire.

— Vi brukte 40 år på å komme i regjering. Vi har bare fire år på å bevise at vi forandrer landet og gjør hverdagen enklere for folk. Hver dag gjøres det forenklinger. Samtidig må vi være tålmodige og forklare at hele FrPs program ikke kan gjennomføres på noen måneder, sa Sandberg.

Senere i dag taler barne- og familieminister Solveig Horne på årsmøtet. Deretter blir det politisk debatt, blant annet om rushtidsavgiften i Kristiansand.