ULLENSAKER: — Det gikk veldig bra, faktisk. Det var en kamp da jeg løp på 2,05 i Søgne for ti dager siden, og siden har jeg vært litt redd for at det ikke skulle løsne. Men slik det kjentes i går var det veldig positivt, sier Mjåland, som fyller 26 år i dag, fredag.

KIF-jenta var helt overlegen på Jessheim, og fikk i praksis heller ingen hjelp av fartsholderen. Neste 800 meter blir Bislett Games på torsdag, hvor det blir langt tøffere konkurranse.

Mangler hurtighet

— Jeg har fortsatt en del trening i beina, og må bli litt lettere i kroppen. Men får jeg i tillegg litt hjelp i et felt, bør det holde til å klare kravet, sier Mjåland, som ble mor i februar.

Sammen med sin trener Øystein Sylta har hun fokusert mye på å forbedre utholdenheten både under og etter graviditeten. Det har lykkes. Hurtigheten derimot, er ennå ikke som den var.

— På det området er jeg litt bak der jeg var før, og derfor må jeg legge opp løpene litt annerledes. Men jeg tror hurtigheten kommer når jeg får trent mer på det.

Og at hun har forbedret kondisjonen, merker hun allerede er gull verdt.

, var for eksempel et resultat av det.

— Jeg tåler mye mer trening, og kan ta mange flere intervaller uten at det preger meg som før. Og da jeg kom til mål i går, var jeg ganske upåvirket, sier Mjåland.

Har du fått med deg:

Sæten under VM-kravet igjen

I samme felt ble lagvenninne Amalie Sæten nummer tre med tiden 2.08,86, og med det løp hun under kravet til U20-VM for andre gang i år.

- Resultatene så langt gir stor motivasjon til å fortsette satstingen og til å foreta de riktige prioriteringene. Det er gøy å se at jeg stadig blir bedre og sterkere, sier Amalie Sæten. Foto: Reidar Kollstad

— Jeg er ok fornøyd ettersom dagen var både varm og stressende med eksamen og reise. Nå tror jeg VM-sjansen er god. Foreløpig er vi kun to som har klart kravet, men vi er tidlig i sesongen og ennå kan mye skje, understreker Sæten.- Jeg er helt sikker på at Amalie er i stand til å løpe på 2,05. Det sitter bare i hodet. Men det var flott at hun gjorde det hun skulle i går, sier Trine Mjåland.

Hans Kristian Fløystad, som var

— på halvmaraton, løp 1500 meter på Jessheim på 3.45,68 - fem sekunder bak EM-kravet. Mens Erik Udø Pedersen, som har slitt med å få opp farten i beina, løp på 3.49,53.