KRISTIANSAND: — Denne saken representerer et demokratiproblem! skriver Halvor Fjermeros, Rødts gruppeleder i Kristiansand bystyre, i en e-post til en rekke politikere og Fædrelandsvennen.

Utsettelse

I onsdagens bystyremøte kommer han til å foreslå saken utsatt. Begrunnelsen er omfattende, men i kortform er dette Fjermeros' hovedpunkter:

— Saken er et eksempel på slående mangel på innsyn i et kommunalt selskap. Det er umulig for allmennheten å begripe hva saken dreier seg om, hvilke avtaler som er inngått og «hvem som har snakket med hvem», skriver Rødt-representanten.

Forkjøpsrett

— Hvem har tildelt forkjøpsrett i forholdet mellom havna, fester og hotellinvestor Glastad Farsund – det tidligere havnestyret og avgått havnedirektør? spør han videre

— Og utviklingsplanene for silotomta: «Rådmannen finner hotellplaner på Silotomten interessante», står det i sakspapirene. Det må anses som en privat ytring. Alternative bruksområder må også vurderes for siloen. Havnedirektørens hensyn til Kanalbyens nabointeresser som nabo synes irrelevant; verken havnedirektøren, Kanalbyen eller andre kommersielle aktører vedtar byutvikling i Kristiansand. For øvrig foreligger ikke noe verdianslag for tomta, lyder enda litt av Fjermeros' kanonade.