KRISTIANSAND: Ifølge Kristiansand tingrett tilsvarte beruselsen en alkoholkonsentrasjon i blodet på omkring 1,2 promille.

Det var 26. april i fjor at mannen ble stanset på Vågsbygd ringvei av en patrulje fra Utrykningspolitiet. Sjåføren erkjente straks at han hadde røykt hasj tidligere på dagen. Det ble foretatt ransakning på stedet. Politiet fant totalt to gram hasj. Mannen satt en dag i arresten.

Mannen ble for ti år siden straffedømt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Han er også dømt for besittelse av narkotika samt brudd på legemiddelloven.

32-åringen ga en uforbeholden tilståelse da han møtte i Kristiansand tingrett i januar i år. Påtalemyndigheten ba om at mannen skulle bli dømt til fengsel i 21 dager. Retten mente tilståelsen måtte telle i formildende retning og kom fram til at 18 dagers ubetinget fengsel var en mer passende straff.

I tillegg til å sone fengselsstraff må mannen også betale statskassen en bot på 30.000 kroner. Tatt i betraktning mannens årsinntekt skulle botens størrelse vært betydelig høyere, men retten så hen til at mannen hadde lån samt flere inkassokrav og rotete økonomi.

32-åringen mister også retten til å kjøre bil i to år. Han må også avlegge full ny førerprøve.